HAS Parti İl Başkanı Mollasalih: Devlete bir denetim mekanizması şart

HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, Türkiye'de millet iradesinin üzerinde kurumlar bulunduğunu belirterek, yeni...

HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih, Türkiye'de millet iradesinin üzerinde kurumlar bulunduğunu belirterek, yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Mollasalih, yeni anayasayla denetimin de millete verilmesi gerektiğini vurguladı.

Anayasa ziyaretleri kapsamında Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (TÜMSİAD) ziyaret eden Ali Mollasalih, "Bu milletin yeni Türkiye'yi kurmak için yeni bir anayasaya topyekun ihtiyacı vardır." dedi.

Millet iradesini temel alan bir anayasa yapılması talebini yineleyen Mollasalih, 'denetim meclisi' kurulmasının şart olduğunu söyledi. Mollasalih, "Şu anda Türkiye devletinde denetim fonksiyonu milletin elinde değildir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Devletin denetim mekanizmasının yetersizliğine dikkat çeken Mollasalih, devletin bütün denetim fonksiyonunu kendi elinde toplayan bir denetim meclisi kurulması teklifinde bulundu.

Ali Mollasalih, kurulmasını istedikleri meclisin özelliklerini ise şöyle tanımladı: "İdari ve mali bütün denetleme işleri bu denetim meclisinin elinde olsun. Bu meclis bir kanun yapma meclisi olmayacak. Parlamentoyu ve devletin kurumlarını denetleyen bir meclis olacak."

TÜMSİAD Şube Başkanı Cemal Balabanoğlu ise sivil toplum kuruluşlarının anayasa yapım sürecinde daha aktif rol alması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: