HAS Parti İzmit İlçe 1. Olağan Kongresi-Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan: -"Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun tasarısınınkabul edilmesinde 295 oyu toplayan AK Parti, MHP veBDP milletvekillerine teşekkür ediyorum"

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, "Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun tasarısının kabul edilmesinde 295 oyu toplayan

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Erdoğan, "Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun tasarısının kabul edilmesinde 295 oyu toplayan AK Parti, MHP ve BDP milletvekillerine teşekkür ediyorum" dedi.

Erdoğan, İzmit Halk Eğitim Merkezi'ndeki HAS Parti İzmit İlçe 1. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, HAS Parti'nin medeniyet siyasetinde görev alma noktasında diğer siyasi partilerden farklı olduğunu belirterek, HAS Parti'de görev almanın statü kazanmak değil sorumluluk almak anlamına geldiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Hükümetin icraatlarını gösterecekleri 3 kart ile değerlendireceklerini söyleyen Erdoğan, hükümete gösterilecek teşekkür anlamındaki "yeşil kart"ın 28 Şubat sürecinin ve 28 Şubatçıların Türkiye'ye açtığı yaralardan biri olan kesintisiz eğitimin tekrar kesintili ve kademeli hale getirilmesiyle ilgili olduğunu kaydetti.

Erdoğan, bu yasa tasarısının mecliste dün kabul edildiğini ve onay için cumhurbaşkanına gönderileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız bu yasa tasarısını onaylarsa Türkiye'de yaklaşık 10 küsur yıldır devam eden ve hakikaten zulüm anlamına gelen kesintisiz eğitim meselesi tarihin tozlu raflarında yerini almış olacak. TBMM'de tartışmaları başından beri izledik ve çeşitli tartışmalar oldu. Ancak nihayetinde kabul edildi. 28 Şubat'ın çok önemli ürünlerinden ve haksızlıklarından biri olan bu kesintisiz eğitimi sona erdirdiği için ve kesintili eğitimi başlattıkları için sayın Başbakan başta olmak üzere bütün hükümet üyelerine teşekkür ediyorum. Teşekkürü sadece hükümet partisiyle de sınırlamak istemiyorum. Tasarının kabul edilmesinde 295 oyu toplayan AK Parti, MHP ve BDP milletvekillerine teşekkür ediyorum. Her birinden Allah razı olsun."

Reklam
Reklam

Hükümete gösterecekleri "kırmızı kart"ın zamlarla ilgili olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye'de son aylarda doğalgaz, elektrik ve petrol ürünlerine zam yapıldığını bildirdi.

HAS Parti olarak "Bu hükümet ekonomi noktasında kırmızı kartı hak etmiştir" dediklerini belirten Erdoğan, "Hükümet bu şekilde bu işi başaramıyor. Lütfen kendini gözden geçirsin. Artık 'Kemal Derviş' ekonomi modelleriyle bizi yönetmekten vazgeçsin" dedi.

-"Millet size her seçimde anayasayı değiştirmek için oy veriyor"-

HAS Parti'nin hükümete ikaz anlamında göstereceği "sarı kart"ın da anayasa çalışmaları hakkında olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"AK Parti Türkiye'de yeni bir anayasa yapılacak iklimi oluşturmak zorundadır. Bu meclis yeni anayasayı yapmadan bu dönemi tamamlarsa TBMM meşruluğunu yitirir. Sayın Çiçek'i de Sayın Başbakanı da buradan ikaz ediyoruz. Bugün askeri, sağlık, eğitim ve hukukta yaşadığımız ne kadar sorun varsa bunların kaynağı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'dır. Bu millet size her seçimde anayasayı değiştirmek için oy veriyor."

Reklam
Reklam

Hayrettin Arıcan ve Orhan Bozdağ'ın aday olduğu kongrede geçerli 110 oyun 68'ini alan Arıcan ilçe başkanlığına seçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: