HAS Parti liderinden üyelere 'Siyasette aktif olun' mektubu

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, HAS Parti’nin 1 yaşına girmesi münasebetiyle parti üyelerine mektup...

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, HAS Parti’nin 1 yaşına girmesi münasebetiyle parti üyelerine mektup gönderdi. Üyelere tek tek ulaştırılan mektupta Kurtulmuş, “Yeni dönemde siyaseti güçlülerin işi olmaktan çıkararak halkın egemen olduğu alan haline getireceğiz. Bunun için öncelikle üyelerimizin partimizin esas sahibi haline gelmesi gerekir. Nasıl ki; ülkenin sahibi vatandaşlarsa, partilerin de sahibi üyeleri olmalıdır.” dedi.

Üyelere gönderdiği mektubuna Kurtulmuş; “Son 300 yıldır dünyaya egemen olmuş büyük güçler vaat ettiğinin aksine huzur ve barış ortamını tesis edememiştir. Savaşlar, işgaller, soykırımlar, yoksulluk ve sefalet artmıştır. Savaşları önleme ve yoksullukla mücadele amacıyla kurulmuş uluslararası kurumlar, savaş ve işgallere gerekçe uydurmak için kullanılmaktadır. IMF ve Dünya Bankası gibi kuruluşlar da, zengini daha zengin hale getirip yoksulu daha da yoksullaştırıcı politikaları yaygınlaştırmaktadırlar. İşte, HAS Parti böylesi bir dünyada insanı yüceltme mücadelesi vermek için kuruldu.” diye başlıyor. Kurtulmuş, daha sonra Halkın Sesi Partisi’nin önemini ve ne yapacağını anlatıyor. Kurtulmuş, sorunun sebebi olan küresel politikaların Türkiye’de çözüm olarak takdim edildiğini, bunun da fasit bir daire olduğunu ifade ederek, “İşte bunun için, söz söyleme ve çözüm üretme sırası ve sorumluluğu bizdedir. İnsanlığın bu durumdan kurtulabilmesi için, hakkın ve marufun evrensel doğrular haline getirilmesi şarttır. Dayanışma, paylaşma, hakkına razı olma, adaletle hükmetme, hoş görme, diğergamlık ve israf etmeme gibi değerlerimizi insanlığa yeniden sunabilmeli ve onları bu yüzyılın hakim değerleri haline getirmeliyiz.” diyor.

Reklam
Reklam

ÜYELERE 'PARTİNİN SAHİBİ OLUN' ÇAĞRISI
Üyelere siyasette ve parti çalışmalarında aktif olun çağrısında bulunan Kurtulmuş'un mektubu şöyle devam ediyor: “Yeni dönemde siyaseti, sadece güçlülerin işi olmaktan çıkararak halkın egemen olduğu bir alan haline getireceğiz. Bunun için öncelikle siz değerli üyelerimizin partimizin esas sahibi haline gelmesi gerekir. Nasıl ki; ülkenin sahibi vatandaşlarsa, partilerin de sahibi üyeleri olmalıdır. Ancak o zaman ülkede milletin dediği olur. Siz üyelerimizi, teşkilat çalışmalarımızın her aşamasında görmek istiyoruz. Bu sebeple bölgenizdeki HAS Parti teşkilatıyla tanışmanızı, tanışıyor iseniz daha sıkı iletişim içinde olmanızı talep ediyoruz. Biz, üyelerimizle büyüyeceğiz. İnsan onuruna yaraşır tarzda yaşamak; ülkemizde, bölgemizde ve dünyada zulüm ve adaletsizliği ortadan kaldırmak istiyorsak bu mücadeleyi beraber yürütmek zorundayız.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz