HAS Parti Malatya İl Başkanı: Kişisel konuları eleştirmeyi yasakladık

HAS Parti Malatya İl Başkanı Acar, "Bizde politikacıların kişisel konularına dil uzatmak yasak." dedi. Acar,...

HAS Parti Malatya İl Başkanı Acar, "Bizde politikacıların kişisel konularına dil uzatmak yasak." dedi. Acar, milletvekil adaylarını çok titiz bir çalışma sonucu seçtiklerini, adaylarla başka bir partinin lideri ya da adaylarının kişisel meselelerini konuşmama sözleşmesi yaptıklarını söyledi.

HAS Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Ramazan Acar ve milletvekili adayı Gürsu İnan ile Hülya Eroğlu seçim çalışmalarını esnaf ve mahalle ziyaretleri ile sürdürdü. Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, Acar ve Eroğlu, ilk olarak Bakırcılar Çarşısı esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.
Ziyarette milletvekili adaylarını çok titiz bir çalışmanın sonucunda seçtiklerini belirten Acar, şöyle devam etti: “Parti olarak milletvekili adaylarımızla milletvekilliği sözleşmesi yaptık. Özellikle sözleşmemizin bir maddesi çok önemli. Maddenin içeriği, 'Başka bir partinin genel başkanını veya milletvekili adaylarının kişisel mevzularını hiç bir şekilde ifade edilmemesi ve gündeme getirilmemesi.' Biz, siyaseti kişiler üzerinden yapmayacağız, siyaseti esaslar üzerinden yapacağız. Esasları ortaya koyup, yapacaklarımızı ve hedeflerimizi anlatacağız. Ama hiçbir siyasetçiyle, siyasi partiyle polemiğe girmeden, kişisel ve küçük hesaplar yapmadan, siyaset yapacağız.”

Reklam
Reklam

HAS Parti Milletvekili adayı Hülya Eroğlu da Türkiye'deki başörtü sorunun had safhaya çıktığını ifade ederek, "Partimizin fikir, görüş, yaşantı tarzı olarak bizi temsil edeceğini, kapalı bir bayan olarak bizlere önem verdiğini düşündüğüm için buradayım. Başörtülü olarak Türkiye'de yaşamak çok zor. Haklarımız kısıtlanıyor ve engelleniyor. İstediğimiz yerde çalışamıyor, okuyamıyoruz. İnşallah HAS Parti bu sorunları çözecek ve Türkiye'ye özgürlük getirecek." ifadelerini kullandı.

Milletvekili adayı Gürsu İnan, kendi kültür ve özelliklerini yansıtan bir parti oldukları için vatandaşların ilgisinin çok yoğun olduğunu aktardı. İnan, şunları söyledi: “İnsanlar seçim beyannamemize güveniyor. Seçim beyannamemizin sıralanmış maddeler halinde değil de 72 sayfalık bir hükümet programı halinde hazırlanması herkese güven veriyor. Şu an ki yozlaşmış siyasetin çözümüne, tarımdan istihdama, sağlığa, eğitime tüm konulara tek tek el atılmış ve çözüm önerileri anlatılmıştır. Biz yapamayacağımız sözler vermiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz