Has Parti Myk Toplandı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “Süreç, bugün itibariyle resmi olarak partilerin kurullarında görüşülecek ve...

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “Süreç, bugün itibariyle resmi olarak partilerin kurullarında görüşülecek ve belli bir noktaya geleceğini tahmin ediyoruz” dedi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti genel merkezine gelişince gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdikleri görüşmede Başbakan Erdoğan’ın HAS Parti’yi davet ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın partisinin ilgili kurullarında konuyu görüşeceğini ve kendilerinin olumlu geçen görüşmede elde ettikleri bilgileri partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nda konuşacaklarını kaydeden Kurtulmuş, “Bu süreç bugün itibariyle resmi olarak partilerin kurullarında görüşülecek ve belli bir noktaya geleceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Kurtulmuş, bir gazetecinin sürecin ne kadar süreceğini sorması üzerine, “Nezaket içerisinde ve mümkün olan en kısa süre içerisinde bunların gerçekleşmesi eşyanın tabiatına uygun olandır. HAS Parti Türkiye’nin siyasetinde hem üslubu ile hem de siyaset tarzı ile ortaya koyduğu fikirleri ile sezim beyannamesi ile projeleriyle, programlarıyla bütün siyasi partiler tarafından ve Türkiye kamuoyu tarafından ilgi ile takip ediliyor. Zaten bu haberin ortaya çıkmasıyla birlikte kamuoyundaki tabip ve ilgide HAS Parti’nin ilgi ve önemini ortaya koyuyor. Bizlerin ne Numan Kurtulmuş’un ne de arkadaşlarının makam mevki veya şuyerde olmak bu yerde olmak gibi herhangi bir derdi bugüne kadar olmamıştır. Bundan sonra da asla olmayacaktır. Bizim meselemiz yeni Türkiye’nin inşa edilmesinde millet egemenliğinin bütünü ile sağlanmasında Türkiye’de bu milleti daha ileri götürecek olan adımlarda biz bir bütünleşme süreci içerisine katkı sunabilir miyiz? Fikirlerimizle ve ilkelerimizle bunları ortaya koyduk. Bunları ortaya koyacağız. Hayırlısı olsun. İnşallah en kısa süre içerisinde bu süreçte belli bir noktaya gelineceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan ile görüşmesinde geçiş döneminde neler yaşanacağı sorusu üzerine Kurtulmuş, “Bunların teferruatını vermiyoruz. Bugünkü görüşme genel bir görüşme idi. Bu genel çerçeve üzerinde konuşuldu ve mutabık kalınan nokta budur. Her iki partide bunu kendi MYK’larında konuşulacak ve belli bir noktaya gelinecek” dedi.

“Başbakan Erdoğan ile tekrar bir araya gelecek misiniz?” sorusuna ise Kurtulmuş, “Süreç ilerlediği takdirde tabi ki bir araya geleceğiz” yanıtını verdi.

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, yaptığı açıklamaların ardından partisinin MYT toplantısına katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz