HAS Parti Samsun İl Başkanı Öz: Kırmızı bülten, sonucu değiştirmez

Halkın Sesi Partisi Samsun İl Başkanı Adnan Öz, İsrail’in Filistin’e insani yardım götüren Mavi Marmara...

Halkın Sesi Partisi Samsun İl Başkanı Adnan Öz, İsrail’in Filistin’e insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlediği baskınla ilgili soruşturmayı yürüten savcının saldırıyı gerçekleştiren 174 İsrailli’nin yakalanması için Adalet Bakanlığı’na yazı yazmasını değerlendirdi. Öz, kırmızı bülten çıkarılmasının sonucu değiştirmeyeceğini söyledi.
HAS Parti Samsun İl Başkanlığı görevini Mehmet Cem Yazgan’dan teslim alan Adnan Öz, görevi devralmasının ardından gündemdeki Mavi Marmara baskınına ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Mavi Marmara gemisi operasyonuna katılan 148’i fotoğraflı 174 kişinin isimlerini inceleyen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Ekinci’nin şahısların İnterpol aracılığı ile yakalanması için kırmızı bülten çıkarılma istemiyle dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne göndermesiyle ilgili görüşlerini dile getirdi.
Şahısların Kırmızı Bülten ile aranacak olmasından bir sonuç çıkacağını düşünmediklerini ifade eden HAS Parti İl Başkanı Öz, bu konuda Birleşmiş Milletleri (BM) ikiyüzlü davranmakla suçladı. BM’nin diğer ülkelere uyguladığı ağır yaptırımı İsrail’e yapmaktan özenle kaçındığını ifade eden Öz, "BM ikiyüzlülük yapıyor. BM bazı ülkelere nasıl yaptırım uyguladığını biliyoruz. Ama söz İsrail’e gelince yaptırımı uygulamıyor. Mavi Marmara operasyonuna katılan İsrailli askerlerin kırmızı bültenle aranması bir şey ifade etmeyecektir. Çünkü BM, Yahudi zihniyetinin yan kuruluşu gibi çalışıyor. Dünya kamuoyuna da İsrail zulmüne karşıymış gibi hava veriyorlar. Oradan bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Kaldı ki bugüne kadar sonuç çıkmadı." dedi.
Başbakan Erdoğan’ın girişimiyle Hamas’ın elinde rehin tutulan İsrailli asker Gilad Şalit’in serbest bırakılması ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’in Türkiye’nin kendisini şaşırttığı yönündeki açıklamalarına da değinen Adnan Öz, konuyla ilgili şunları söyledi: "Bu durum yabancı olduğumuz bir şey değil. Daha önce de yaşandı. Hükümetin tavrını normal karşılıyoruz. Ama aynı şey bir Filistinli bir asker İsrail’in elinde tutuklu olsaydı benzer tavır sergilenir miydi buna bakmak lazım. Yapılacağını sanmıyoruz. Fakat yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Nihayetinde insan canı kutsaldır. Hiç kimse ölmesin ve öldürülmesin. Ama kimse de kimsenin hakkını gasp etmesin. Hükümetin bu tavrına şaşırmadım. İsrail’e insanlık dersi de vermiş de olabilir, destek vermiş de."
Görevi devralmasıyla ilgili de Öz, "Bu bir hizmet ve bayrak yarışıdır. Bize düşen bu bayrağı ehline teslim edene kadar yerer düşürmemek, daha ileri daha yukarılara taşımaktır." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz