Has Parti'den 1 Mayıs Mesajı

Has Parti Van İl Başkan Vekili Özay İlhan, 1 Mayıs'ın bir hak aramadan çok bayram...

Has Parti Van İl Başkan Vekili Özay İlhan, 1 Mayıs'ın bir hak aramadan çok bayram havasında kutlanmasını temenni ettiğini belirtti.

İlhan, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajda, sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez yönetim biçimini oluşturduğu bu günde, sosyal diyalog ve insan merkezli çalışma yönteminin önemli bir referans olduğunu düşündüklerini belirtti. Bu itibarla, ülkede sosyal devlet ilkesine uygun olarak işçilere gereken önem ve değer verilmesi gerektiğini ifade eden İlhan, "Geçtiğimiz günlerde bir baraj inşaatında baraj kapağının patlaması sonucu bir çok insanımız hayatlarını kaybetmişti. Yine başka bir vakitte bir AVM inşaatının şantiye çadırında yangın çıkmış ve bir çok insanımız hayatlarını kaybetmişti. Bunlar gibi bir çok örnekler ülkemizde mevcuttur. Bu olaylarda çok bariz ihmaller vardır. Bunun sebebi de işçilere gereken değerin verilmemesi ve işçi haklarının gerekli hassasiyete kavuşturulmamasından kaynaklanmaktadır.

Reklam
Reklam

Bu konuda iki cihan serveri Hazreti Muhammed (sav) 'İşçinin hakkını alnının teri kurumadan veriniz' buyurarak İslamiyet'in hassasiyetini vurgulamıştır. Bu duygu ve düşünce ile işçilerin artık mağdur edilmemesini ve 1 Mayıs'ın bir hak aramadan çok bayram havasında kutlanmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm işçi emekçilerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, barış kardeşlik ve birlik içinde geçirmelerini dilerim" diye belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: