Has Parti'li Arslan "kurtulmuş Ak Parti'ye Geçiyor" İddiasını Yalanladı

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Sekreteri Kazım Arslan, Numan Kurtulmuş’un AK Parti'ye geçeceği iddiasının...

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Sekreteri Kazım Arslan, Numan Kurtulmuş’un AK Parti'ye geçeceği iddiasının doğru olmadığını söyledi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’i eleştirdi.

HAS Parti Genel Sekreteri Kazım Arslan, bir basın açıklaması yaparak, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un AK Parti'ye geçeceği iddiasını değerlendirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in “Eğer Sayın Kurtulmuş, ‘arkadaşlar bizim o gün söylediklerimiz yanlıştı, doğru siyasi yol burasıdır’ deyip bizim kapımızı çalarlarsa, kapımız her zaman açıktır. Bu şekilde gelirlerse hoş geldiniz deriz” şeklinde bir açıklama yaptığını söyleyen Arslan, "Biz ve Genel Başkanımız Kurtulmuş, AK Parti’den bu şekilde hiçbir talepte bulunmamıştır. AK Parti’liler kendi içlerinde konuştukları konuyu HAS Parti’ye mal ediyorlar. Kendi parti kurullarında konuşulduğu iddia edilen bir takım değerlendirmelere dayanan haberlerden yola çıkarak, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’la ilgili yapmış olduğu bu açıklama, son derece seviyesiz ve yakışıksızdır. Hüseyin Çelik, kendi kendine gelin güvey olmaktadır yada kendi çalıp kendi oynar durumundadır. AK Parti’nin, kendi iç tartışmaları ile ilgili olarak, bir başka partiyi ve liderini işin içerisine çekerek ne yapmak istediği de manidardır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“HAS Parti ve Numan Kurtulmuş, kendilerinden böyle bir talepte mi bulunmuştur ki, Hüseyin Çelik, böylesine pervasızca ve edep dışı bir beyanatta bulunabilmektedir” diyen Arslan, şöyle devam etti:

”Siyaset deyince akıllarına makam ve mevkiden başka bir şey gelmeyenlerin, dün ak dediğine, bugün kara demekten çekinmeyenlerin, Has Parti kadrolarının ne için mücadele ettiklerini, siyaseti ne için yaptıklarını anlamalarını zaten beklemiyoruz ki; Hüseyin Çelik’in de bunu anlaması mümkün değildir. Hüseyin Çelik’in ifade ettiği AK Parti’nin kabul edilmesini, benimsenmesini beklediği ilkelerinin ne olduğu da tartışmalıdır. AK Parti denince bizim aklımıza, ilkesizlikten, adaletsizliğin bir başka kadrolar eliyle devamından başka bir şey gelmemektedir. Has Parti, bugüne kadar yanlış bir şey söylememiştir ki, Hüseyin Çelik’in davetine icap edip, özür dilemek zorunda kalsın. Has Parti’nin zor şartlar altında ama inançlı mücadele veren kadrolarına böyle bir çağrıda bulunmak Hüseyin Çelik’in haddi değildir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz