HAS Partili Korkutata’dan “üslup” eleştirisi

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata yaptığı yazılı açıklamada, siyasetteki üslubu eleştirdi.

ANKARA (ANKA)- Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata, “Seçmenleri mafya baronları gibi konuşan, küfür ve hakaret eden liderlere değil, milli çözüm projeleri ortaya koyan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Korkutata, şöyle dedi:

“Hatırlanacağı üzere Sayın Başbakan, ‘Baykal’dan memnunum’ demişti. Çünkü 2002’den bu yana AK Parti’nin büyük bir oy oranı ile iktidar olmasında başarıları değil, Baykal’ın mütedeyyin ve muhafazakâr seçmen kitlesini inciten, sanal irtica korkusu estiren statükocu söylemlerinin sonucunda, sağ seçmenin CHP’ye karşı AK Parti etrafında saf sıklaştırması neden olmuştu.”

Reklam
Reklam

“Sayın Kılıçdaroğlu’da Baykal’ın söylemlerine küfür ve hakareti eklemesi, CHP geleneğinin devam ettiğinin göstergesidir” diyen Korkutata, şöyle devam etti:

“İktidar olamayacağı aşikâr olan CHP, kutuplaştırma siyasetini sürdürmeye inat ederek, dağınık olan sol oyları, CHP çatısı altında toparlamaya çabalamaktadır. Anlaşılan o ki Baykal’ın dolaylı AK Parti’ye hizmet etme bayrağını Kılıçdaroğlu, daha yükseklere taşımaya niyetlidir. Sonuç olarak Sayın Başbakan, Kılıçdaroğlu’ndan çok daha memnun olacaktır.”

Seçmenleri, kamplaşmanın tarafı olmamaya, mafya tavırlarına, küfür ve hakaret söylemlerine tepki göstermeye çağıran Korkutata, HAS Parti’ye, destek vermelerini istedi.