HAS Parti'li Şahin: Tamamen halkın yaptığı sivil bir anayasa şart

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Ordu İl Başkanı Mustafa Kemal Şahin, partisinin yeni anayasa önerilerini...

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Ordu İl Başkanı Mustafa Kemal Şahin, partisinin yeni anayasa önerilerini sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşmayı sürdürüyor. Son olarak Ordu İşadamları Derneği (ORİŞAD) Başkan Yardımcısı Bekir Erbaş'ı ziyaret eden Şahin, yeni anayasanın tamamen halkın yaptığı sivil bir anayasa olması gerektiğini vurguladı.
Ziyarette konuşan Kemal Şahin, Cumhuriyet tarihinde en katılımcı en sivil anayasanın 1921 Anayasa'sı olduğunu çünkü kurucu Meclis'in işbaşında bulunduğunu kaydetti.
Partilerinin savunduğu anayasa meclisinin kurulmasını ve anayasayı direk halkın kendisinin yapmasını isteyen Şahin, "Bizim önerimiz anayasa meclisi oluşturulsun. Bunun AK Parti'nin anayasası olmaması lazım. Şu anda 10 kişilik bir komisyon oluşturuldu anayasa değişikliği için her partinin bir oyu var yani 4 kişinin oyuyla anayasa değişikliğine gidilecek. Bizim karşı olduğumuz kısım da burası. Halk yapsın anayasayı. Barajın kaldırılmasıyla, siyasi partilerin kurulmasıyla ilgili önerilerimiz var. Topyekun bir anayasa olsun diyoruz. Bizi ilk olarak ilgilendiren insan toplumu kapsayan bir anayasa olmasını istiyoruz.” dedi.
Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle İstanbul'da tedavi gören ORİŞİAD Başkanı Avni Yılmaz'ı temsilen HAS Parti heyetini ağırlayan Başkan Yardımcısı Bekir Erbaş ise her 10 yılda bir Türkiye’nin demokrasisinin bazı güçler tarafından sekteye uğratıldığını belirtti.
Cumhuriyet döneminde saltanatın kaldırılmasıyla ülkede başka saltanatların kurulduğunu savunan Erbaş, şöyle devam etti: “O saltanatlara kimse dokunamaz hale gelmiş. Bakıyorsunuz o saltanatlara bu gün dokunulmaya başlandığı zaman çok büyük feryatlar kopuyor. Çünkü menfaat şebekeleri, dış güçler, kurumların içersinde yuvalanmış 'şer şebekesi' bu memleketin yıllardır gelişmesini engellemiş. Günümüzde inşallah gerek sivil toplum kuruluşlarıyla gerek partilerin çalışmasıyla sivil bir anayasa oluşturulacak. Bu gün toplumda sivil anayasanın sadece sözleri var. Hiçbir partinin çalışması yok yapalım diyorlar ama hiçbir çalışma yok. Bunu gündemde tutacak partilerin ve sivil kuruluşların olması gerekir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz