Has Parti’nin ‘anayasa’ Ziyareti Devam Ediyor

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Adıyaman İl Başkanlığı tarafından Adıyaman’da siyasi partiler ve sivil toplum...

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Adıyaman İl Başkanlığı tarafından Adıyaman’da siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarına yapılan ‘Anayasa’ ziyaretlerin son ermesinin ardından, Adıyaman Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

HAS Parti İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış ile birlikte yönetim kurulu üyeleri, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ı makamında ziyaret etti. Av. Mustafa Alkayış, parti olarak sivil toplum kuruluşları ve siyasi partileri ‘Anayasa’ konusunda ziyaret ettiklerini belirterek, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın ziyaretinden sonra Vali Ramazan Sodan’a yapacakları ziyaret ile bu ziyaretlerin sona ereceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Av. Mustafa Alkayış, ziyaretlerde anayasayla ilgili hazırladıkları kitapçığı takdim ettiklerini belirterek, ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Alkayış, "Parlamentonun bu konuda çalışması var fakat anayasa ülkemizde gündemin hep gerilerinde kalıyor. Partimiz bu konunun takipçisi ve sürekli ülke gündeminde ilk sırada yer almasını sağlamak için çalışmalar yürütüyor. Anadolu insanının darbe anayasasından kurtulup sivil bir anayasaya kavuşması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, 1982 askeri anayasasının 12 Eylül referandumuyla bir kısım değişiklikler yapıldığını belirterek, hükümetin bu konuda kararlı bir çalışma sergilediğini söyledi.

Hükümetin tüm parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla yeni anayasa konusunda diyalog halinde olduğunu vurgulayan Büyükaslan, partiler arasında HAS Parti’nin anayasa konusunda duyarlı bir çalışma sergilediğini dile getirdi.

Büyükaslan, en kısa sürede sivil bir anayasaya kavuşmanın özlemi içerisinde olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: