Hasan Kalyoncu, Gözünü Ortadoğu’ya Dikti

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Ortadoğu’nun eğitim üssü olmaya aday. Üniversite, ülkelerinde yaşanan kargaşa ve çatışmalar...

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Ortadoğu’nun eğitim üssü olmaya aday. Üniversite, ülkelerinde yaşanan kargaşa ve çatışmalar yüzünden yükseköğrenim yapamayan gençleri Gaziantep’e çekmek için çaba sarf ediyor.

Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Hanifi Aslan, Gaziantep’in il sınırlarının bir kısmının Suriye ile ortak olduğunu ve bu ülkenin Halep kentinin de Gaziantep’e sadece 60 kilometre uzaklıkta bulunduğunu aktardı. Suriye’de yaşanan iç savaşla birlikte yüz binlerce kişinin Türkiye’ye akın ettiğini anımsatan Prof. Dr. Aslan, bu ailelerinin kendileri ve çocuklarının geleceğini Türkiye’de aradıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

GAZİANTEP ÖNE ÇIKIYOR

Prof. Dr. Aslan, üniversite çağındaki gençlerin yükseköğrenim için Türkiye’yi tercih ettiklerini bildirerek, “Burada da Gaziantep öne çıkıyor. Çünkü hem ülkelerine yakın hem de aradıkları eğitim imkanlarına HKÜ’de sahip olabiliyorlar. Özellikle İngilizce eğitim yapılan mühendislik bölümlerimiz ilgi görüyor” dedi.

Mısır’da yaşanan olayların da bu ülkede üniversite eğitiminde sıkıntılar oluşturduğunu anlatan Aslan; Mısır, Irak, hatta Libya’dan da talep aldıklarını ifade ederek, ‘Arap Baharı’ sürecinden sonra Kuzey Afrika ülkelerinden de ilgi gördüklerini, başta Tunus ve Libya olmak üzere çeşitli ülkelerden üniversite öğrencilerine ev sahipliği yapabileceklerini kaydetti.

ANTEP SANAYİ KENTİ

Üniversitenin altyapısının yabancı öğrencileri kabul etmeye uygun olduğunu kaydeden Prof. Dr. Aslan, “Üniversitemizin bir cazip yönü de sağladığı staj imkânları. Kentimizin bir sanayi kenti olması öğrencilerimizin etkili staj yapmasına ve başarılı olanların da iş bulmasına imkân sağlıyor. Kentimizdeki sanayi tesisleri de stajyer öğrencileri büyük bir heyecanla bekliyorlar. Başarılı öğrencileri ihtiyaç duydukları meslek alanlarında istihdam sağlıyorlar. Ayrıca İngilizce eğitim yapılan bölümlerden mezun olanlara verdiğimiz diplomaların uluslararası geçerliliği var” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: