Hasan Kalyoncu Üniversitesinden Alhan Babat'a Medeni Cesaret Ödülü

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, TBMM Temsili Başkanlık koltuğuna oturma sürecinde 8. sınıf öğrencisi Muammer Alhan Babat'ı...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, TBMM Temsili Başkanlık koltuğuna oturma sürecinde 8. sınıf öğrencisi Muammer Alhan Babat'ı cesaretinden dolayı ödüllendirdi.

GKV Özel Okulları 8. sınıf öğrencisi Muammer Alhan Babat, 7 Ekim 2011 tarihinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin açılış törenine katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüşerek hazırlanmakta olan sivil anayasaya katkı sağlamak istediğini söylemişti. Bu yönde dilekçe verdikten sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında TBMM Temsili Başkanlık koltuğuna oturmak isteyen Babat'ın bunu gerçekleştirmesi ve bu süreçte büyük bir kararlılıkla çalışmalarını sürdürüp 23 Nisan'da devletin zirvesinde Gaziantep'i başarıyla temsil etmesinden dolayı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından Babat'a medeni cesaret ödülü verilmesi kararlaştırıldı.

Reklam
Reklam

14 yaşında bir çocuğun ortaya büyük bir hedef koyarak gerek Gaziantep gerek Türkiye için önemli bir ilki başarmasının önemli bir cesaret örneği olduğuna dikkat çeken Rektör Prof.Dr. İbrahim Özdemir, şöyle konuştu: "Üniversitemizin eğitim yılı başlangıç törenine katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüşerek, sivil anayasaya katkı sağlamak üzere okulların öğrenci meclislerinin görev yapması gerektiği yönünde görüşlerini sunan GKV Özel Okulları 8. sınıf öğrencisi Muammer Alhan Babat, ardından Çiçek'ten 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Gaziantepli bir çocuğun temsili başkanlık görevi yapmasını istemiş ve Sayın Çiçek bu dileği gerçekleştirerek Alhan'ı Ankara'ya davet etmişti. Yaklaşık 7 aylık süreçte öğrencinin bu yoldaki takdire değer mücadelesi, azim ve kararlılığı ile 23 Nisan 2012'de devletin zirvesinde Gaziantep'i başarıyla temsil etmesi takdire şayan bir olaydır."

Alhan Babat'ın bu girişiminin 23 Nisan'larda Ankara'ya yeni bir yol açtığını anlatan Özdemir, şunları söyledi: "Anadolu'nun bütün çocuklarını bu makamda ve kurduğu temaslarda başarıyla temsil etmiştir. 23 Nisan resepsiyonu sırasında gerek Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, gerek Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'la da görüşerek devletin zirvesine Gaziantep'i taşımayı başararak bir ilki başaran Gaziantepli Muammer Alhan Babat'ı tebrik ediyor, ilk çıkışı üniversitemizden yaptığı içinde kendisini yürekten kutluyoruz."

Reklam
Reklam

Rektör Özdemir ayrıca, üniversitenin bu konuda kendisine medeni cesaret ve kararlılık ödülü verme yönünde bir karar aldığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Gaziantepliler adına TBMM'nin kuruluşunun 92. yıldönümünde bu yüce makamda Gaziantepli bir çocuğun görev alması da ayrıca takdire şayandır. Babat'a ödülünü önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz bir törenle vereceğiz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz