Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ne Ziyaret

Estonya'nın Tallin Üniversitesi heyeti Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Estonya'nın Tallin Üniversitesi heyeti Hasan Kalyoncu Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak şehre gelen Tallin Üniversitesi Türkoloji Bölümün'den bir grup öğretim görevlisi ile öğrencilerin üniversiteyi ziyaret ettiği bildirildi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir, yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde "Kültürlerarası Diyalog ve Eğitim Merkezi" kurduklarını belirterek, dünyanın birçok ülkesinden farklı kültürlerden insanları üniversitede ağırlamak istediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

Estonya heyetinin Türkçeye hakim olduğunu aktaran Özdemir,"Ön yargılardan kurtularak birbirimizi anlama zamanı geldi. Farklı ülke ve kültürlerden öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz üniversitemizi ziyaret etti. Bu konuyu önemsiyorum, kültürler arasında köprü olmak istiyoruz" dedi.

Estonya heyeti de üniversiteyi beğendiklerini ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden bir grubu üniversitelerinde ağırlamak istediklerini ifade ettiler.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Muhabir: Adem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: