Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin gelecek vizyonu

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Doç. Dr. İbrahim Özdemir, küreselleşen dünyada her türlü sorunu çözmenin ve sürdürülebilir kalkınmanın anahtarının eğitim

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Doç. Dr. İbrahim Özdemir, küreselleşen dünyada her türlü sorunu çözmenin ve sürdürülebilir kalkınmanın anahtarının eğitim olduğunu bildirdi.

Hasan Kalyoncu üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Özdemir, Gaziantep'in farklı dinlerin, dillerin, ırkların, kültürlerin ve medeniyetlerin harmanladığı, asırlardır birlikte var olduğu tarihi İpek Yolu'nun en önemli kavşağında kurulmuş tarihi ve aynı zamanda modern bir şehri olduğunu ifade etti.

Gaziantep'in 2011 ekonomik göstergeleriyle 5 milyara ulaşan dolarlık ihracatını 2023'te 30 milyar dolara çıkarmayı hedeflediğini belirten Özdemir, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Dinamik ekonomisi ve sanayi sektörünün oluşturduğu muazzam istihdam talebi yanında modern bir şehrin sunduğu cazibe ve imkanlar ile en çok göç alan illerimizden. Gaziantep'te eğitimin durumuna baktığımızda iç açıcı bir tablo ile karşılaşmıyoruz. Son zamanlardaki tüm çabalara rağmen, hala yeterli olmayan derslikler, kalabalık sınıflar, öğretmen eksiliği, çalışan çocuklar, sokak çocukları ve göçle birlikte oluşan diğer ciddi sorunlar çözüm beklemektedir."

  1. yüzyılda eğitimin bir millet ve ülke için "olmak yada olmamak" sorunu haline geldiğini ifade eden Özdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü:

    "Küreselleşen dünyada her tür sorunu çözmenin ve sürdürülebilir kalkınmanın anahtarı eğitimdir. Daha doğrusu kaliteli eğitimdir. Bunun için de, eğitim ve öğretim sistemleri her yaştaki öğrencilerine yenilik için gereken çeşitli becerileri öğretecek ve geliştirecek şekilde düzenlenmelidir.

    Dahası, öğrencilerine ekonomik ve toplumsal şartlara uyum sağlayabilecek şekilde, kendilerini yenileyecek ve güncelleştirecek şekilde esnek olmayı da öğretmelidir. Krizle baş etmenin veya en az zararla atlatmanın yolu insan sermayesine ve eğitime yatırımdan geçiyor. Sadece ekonomik krizi değil, modern toplumun karşı karşıya kaldığı diğer krizlerle de baş edebilmek için 'yenilikçi düşünen, yeni ürünler kadar, yeni çözümler sunan' kaliteli insan sermayesine ihtiyacımız var."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: