Hasan Uysal Tek Kişilik Oyunuyla Kırdı Geçirdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ünlü Gazeteci-Yazar Hasan Uysal, kendi hayatından derlediği komik olayları topladığı ‘Parasızlıkta İlk...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, ünlü Gazeteci-Yazar Hasan Uysal, kendi hayatından derlediği komik olayları topladığı ‘Parasızlıkta İlk Satılacak Anılar’ adlı tek kişilik gösteriminde izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi.

Uzun yıllar başarılı gazetecilik hayatına, 14 kitap da sığdırmayı başararak, şimdiye kadar onlarca ödül kazanan Hasan Uysal, önceki akşam Ayvalık Sanat Derneği’ne ait Sanat Fabrikasında saat 20.30’da başlayan, ‘Parasızlıkta İlk Satılacak Anılar’ adını taşıyan tek kişilik gösterisiyle sanatseverlerle buluştu. Yaz aylarını Ayvalık’taki yazlığında geçiren usta gazeteci Uysal’ın yaklaşık 2 yıl aradan sonra aynı oyunuyla bir kez daha ilçedeki seyirciyle buluşurken, kendi yaşamında hafızasında iz bırakan anılarının komik kesitlerini izleyicisiyle paylaştı.

Reklam
Reklam

12 Eylül döneminde gazetecilik hayatında Genel Kurmay Başkanı olan Kenan Evren, sonrasında merhum Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanı olduğu süreçte bir dönem başbakanlık yapan Yıldırım Akbulut ile ilgili yazdığı fıkra kitabı, geçirdiği kalp krizi ve ameliyat, ünlü Yazar merhum Aziz Nesin ile olan hatıraları gibi bir çok anısını seyircileri kahkahaya boğan kendisine has bir üslupla anlatan Hasan Uysal, oyun sonunda izleyici tarafından ayakta alkışlandı.

UYSAL, GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRDÜ

Türk edebiyatından, siyasetine basın dünyasından sanat dünyasına kadar onlarca usta isimle yaşadığı anekdotlardan oluşan ‘Parasızlıkta İlk Satılacak Anılar’ adlı tek kişilik oyununda Gazeteci-Yazar Uysal’ın Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasal sürecin, Yugoslavya’nın dağıldığı süreçte yaşanılanların tekrarı olduğunu vurgulaması ise izleyenleri gülerken, düşündürmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: