Hasan Yener: Çıkışımız Sivasspor Maçıyla Başlayacaktır

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, Süper Lig’in 6. haftasında pazar günü sahalarında oynayacakları Sivasspor...

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, Süper Lig’in 6. haftasında pazar günü sahalarında oynayacakları Sivasspor müsabakasının Trabzonspor'un çıkış maçı olacağını söyledi.

Genel Sekreter Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada kadro eksiklerine rağmen iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade etti. Çalışmalarının sonucunu önümüzdeki maçlarda alacaklarına inandığını dile getiren Yener, “Bu hafta Avni Aker'de özellikle kadın taraftarlarımızın da desteği ile iyi bir futbol ve güzel bir skorla 3 puan alacağımıza inanıyorum. Çıkışımız Sivasspor maçıyla başlayacaktır.” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan ve yönetimin ile teknik direktör Şenol Güneş arasında bugüne kadar hiçbir sorun olmadığına, bundan sonra da olmayacağına vurgu yapan Yener, bu yöndeki iddialara ise şöyle cevap verdi:
“Şenol hoca profesyonel bir hoca gibi değil, bizim gibi bir yönetici. Trabzonspor'un bugünlere gelmesinde emeği olan ve bugün de Trabzonspor'un bir yerlere taşınmasında en büyük gayreti olanlarından biri. Sayın başkanın da uğraşı bu yönde. Böyle olunca, aramızda hiçbir sorun olmadığı da gerçeklerin en önde geleni. Ama maalesef ve maalesef hoca, yönetim ve başkanın aralarında sorun varmış gibi gösterip veya yapay sorunlar yaratıp bu şekilde gündem yaratmak isteyenler var. Bunları anlayabilmiş değilim."

Genel Sekreter Yener, bazı bakanların Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Topuk Yaylası’ndaki buluşmasının hatırlatılması üzerine, etik olarak böyle bir buluşmayı çok doğru karşılamamanın mümkün olmadığını savundu. Türkiye'de mahkeme kararlarının uygulanmaması gibi bir durumun olmasının kendilerini şaşırttığını belirten Yener, “İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şike ve teşvik konusunda aldığı kararlar ortada. Bu kararlar içerisinde bir kulübün başkanı, asbaşkanı, yöneticileri ve profesyonel çalışanları da dahil ceza almış ve mahkeme açıkça belirtmiş, ‘11 maçta şike ve teşvik var’ diye. Bütün bunlara rağmen Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu kararları görmezden gelmesini ben izah edemiyorum. Federasyona yazdığımız yazıda bir yerde Tahkim Kurulu’na pas edilerek, Tahkim’e başvurmamız istendi. Oraya da başvurduk. Mahkeme kararlarının uygulanmaması bizim gibi demokratik bir ülkeye yakışmayan bir uygulama.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili UEFA'ya da başvurduklarını ve oradan gelecek cevabı beklediklerini kaydeden Yener, verilecek karara göre de haklarını almamak için tüm hukuki yollara başvuracaklarını vurguladı. Bu mücadelede hiçbir şekilde haklarını almadan geri dönmeyeceklerinin altını çizen Yener, “Son zamanda kamuoyunda diğer konular öne taşınıp bu gündem unutturulmaya çalışılıyor. Trabzonspor olarak biz bunu hiçbir zaman gündemden düşürmeyeceğiz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: