Hasankeyf Sinema Günleri Başlıyor

Batman Turizm ve Tanıtım Derneği (Bat-Der) ve HasanKeyf Belediyesi tarafından organize edilen, 1. Hasankeyf Sinema...

Batman Turizm ve Tanıtım Derneği (Bat-Der) ve HasanKeyf Belediyesi tarafından organize edilen, 1. Hasankeyf Sinema günleri başlıyor.

Dicle kenarında antik mağaraların altında tarihi kayalara projeksiyon vurularak gösterilecek olan etkinliğe, Avrupa’nın ve dünyanın bir çok yerinden katılımcının yer alacağı bildirildi. Bat-Der Başkanı Emin Bulut, “Hasankeyf'te ilk kez böylesine önemli bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. 6 ve 9 Ekim tarihinde Hasankeyf’te saat 20.00'da mevcut çardakların yanında belgesel filmleri sunulacak. 7 ve 8 Ekim tarihinde de Batman'da Yılmaz Güney Sokak'ında filmlerimiz gösterime girecektir. Altın Portakal'da ödül alan Mehmet Korkmaz ile Büyük Anadolu yürüyüşü belgesel yönetmeni Hakan Tosun, bölgemizde birçok önemli film çalışmasına imza atan Abdullah Öztürk ve Seyda Goyan ile Hasankeyf ve Batman'da söyleşiler yapılacaktır. 9 Ekim Salı günü Dicle kenarında Coşkun Aral'ın Sessiz Çığlık belgesel filmi üzerine otantik bir söyleşi programı düzenlenecektir" dedi.

Reklam
Reklam

Bulut, "Amacımız 1960 ve 70'li yıllarda onlarca sinema filminin çekildiği Hasankeyf'i yeniden bir sinema platosuna dönüştürmek ve Dicle’nin özgür akmasına sinema sanatıyla dikkat çekmektir. Önümüzdeki yıllarda antik kente uluslararası bir sinema festivali kazandırmak amacındayız" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: