Hasankeyf'de Yapımına Başlayan Yüksekokulun Inşaatı Sürüyor

Batman Üniversitesi'nin tarihi ilçe Hasankeyf'teki Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun( TİOYO) inşaat çalışması sürüyor. Turizm...

Batman Üniversitesi'nin tarihi ilçe Hasankeyf'teki Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun( TİOYO) inşaat çalışması sürüyor. Turizm İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zeki Argünhan, Hasankeyf'te yapımı süren yüksekokulun kampusunu yerinde gördü.

Üniversitenin Yapı İşleri Daire Başkanı Deniz Atiç'le birlikte kampus alanını gezen Doç. Dr. Argünhan, “Üniversitemizin bir kolu da tarihi ilçemiz Hasankeyf'te. Yüksekokulumuz 2010 yılında kurulmuştur. Mevcut yerleşkesi, Batman’ın Hasankeyf ilçesi olarak belirlenmiş olup şimdilik faaliyetlerini Batman Üniversitesi'nin ek yerleşkesi olan eski devlet hastanesinin mevcut binasında sürdürmektedir. Hasankeyf'teki yüksek okulumuz 4 yıllık eğitim vermekle beraber faaliyet göstereceği akademik bölümlerimiz ' Konaklama İşletmeciliği Bölümü,Seyahat İşletmeciliği ve Turist Rehberliği Bölümü,Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Bölümü,Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Bölüm'lerinden oluşuyor.” dedi.

Reklam
Reklam

16 bin 948 metre karelik arsa alanı ve 11 bin 693 metrekarelik yeşil alana sahip olduğunu da ifade eden TİOYO Müdürü Doç. Dr. Argünhan, “Yüksekokul binamız Bodrum, zemin 2 katlı, zemin Kat Alanı 3977 metre kare, Toplam Kapalı Alanı 13015 metrekaredir.” diye konuştu.

Öte yandan TİOYO inşaatını yerinde gören TİOYO Müdürü Doç. Dr. Argünhan ve Yapı İşleri Daire Başkanı Atiç'e, Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşat Taşkın ve Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz