Hasankeyf'in Ilısu Barajı'nın Suları Altında Kalması

Hasankeyf ve Dicle Vadisi Koruma Derneğince, Ilısu Barajıyla sular altında kalacak olan tarihi Hasankeyf için açıklama yapıldı.

Hasankeyf ve Dicle Vadisi Koruma Derneğince, Ilısu Barajıyla sular altında kalacak olan tarihi Hasankeyf için açıklama yapıldı. Hasankeyf ve Dicle Vadisi Koruma Derneği tarafından Hasankeyf ilçesinde düzenlenen basın açıklamasına, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Hasankeyf ve Dicle Vadisi Koruma Derneği adına açıklama yapan Veysi Ayhan, ilçenin sular altında kalmasıyla yöre insanının en önemli gelir kaynağı olan turizm gelirinin kalkacağını belirtti. Ayhan, "Barajdan 50-60 yıllık bir süre ile elde edecekleri birkaç bin kilovat enerji uğruna binlerce yıllık tarihe sahip ve Mezopotamya'nın atardamarı konumunda olan Dicle vadisinin kurban edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Açıklamanın ardından grup, ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarla ilçe merkezine yürüyüş yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: