Hasankeyfli turizmciler yeni sezondan ümitli

Geçen yıl kaya düşmesi sonucu kale ve çardakların ziyaretçilere kapanması nedeniyle turizmden beklediğini alamayan Hasankeyfli...

Geçen yıl kaya düşmesi sonucu kale ve çardakların ziyaretçilere kapanması nedeniyle turizmden beklediğini alamayan Hasankeyfli turizmciler yeni sezondan ümitli olduklarını söyledi. Yeni sezon hazırlıklarının sürdüğü Hasankeyf’i bu yıl yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Hasankeyfli turizmciler, ören yeri ve kale girişinde geçen sezon yaşanan kaya düşme olayının, turistlerin can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü ve getirilen ziyaret yasağı yüzünden sıkıntılı bir sezon geçirdiklerini kaydetti.
Ziyaretlerde risk oluşturan orta kapının onarıldığını, Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde yürütülen çalışmaların sonrasında sensörler takılarak ziyaretçi geçişine uygun hale getirildiğini belirten Hasankeyfliler, bu yıldan umutlu olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Hasankeyf Belediye Başkanı A.Vahap Kusen, “Yaklaşık bir yıl önce Hasankeyf kale kapısında kaya düşmesi sonrası ziyaretçilere kapatılmıştı. Şu an o tehlike ortadan kalktı. Müze müdürlüğü gezi güzergahı düzenleyip turnike koydu. Gelen ziyaretçiler ücret karşılığı görevliler nezaretinde kaleye çıkıyor. Geçen yıl yaşanan olumsuzluklara rağmen yaklaşık 100 bin turist ilçeyi ziyaret etti. Bu yıl turizm açısından umutluyuz. Bu konudaki hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Temizlik olsun diğer çalışmalar olsun titizlikle yürütülüyor. Bu yıl 500 bin ziyaretçi bekliyoruz.” diye konuştu.

Daha önce kale ve ören yerlerinin gelişi güzel ziyaret edildiği Hasankeyf’te, vadideki taşların oluşturabileceği riske karşı İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nce hazırlanan kontrollü geçiş güzergahı ve turnike sistemi projesi Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu kararı ile onaylandı. Ardından Hasankeyf Kalesi ve ören yeri ziyarete açıldı. Ziyaretçilerin artık kaleyi, kontrollü geçiş usulü ile Hasankeyfli gönüllü gençler arasında eğitime tabi tutulan ve başarılı olan kılavuzlar eşliğinde, gruplar halinde gezebileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz