Hasankeyf'te arkeolojik kazılara başlanıyor

BATMAN (İHA) - Batman Valisi Efkan Ala ile Prof. Dr.Oluş Arık arasında mahkeme konusu olan Hasankeyf kazıları, Van 100.Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulselam Uluçam başkanlığında 15 Temmuz'da başlıyor.

Bakanlar kurulu kararıyla kazı ruhsatı verilen Abdulselam Uluçam, kazı alanlarında ön inceleme yaptıklarını belirterek, kazıların 15 Temmuz'da başlayacağını ve 15 Ekim tarihinde sona ereceğini açıkladı. Prof. Dr. Uluçam, Van 100. Yıl, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Dicle Üniversitesi ve Harran Üniversitesi'nden 29 öğretim görevlisi, 90 öğrenci ve 150 işçinin kazılarda görev alacağını belirterek, "15 Ekim'e kadar çok yoğun bir çalışma temposu sürdüreceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Daha önce kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Oluş Arık'ın çok geniş bir alanda güzel çalışmalara imza attığını belirten Pof. Dr. Uluçam, "Gönül isterdi ki Oluş Hoca çalışmalarını sürdürsün. Ama Bakanlar Kurulu kararıyla kazı ruhsatı bize verildi. Ekibimiz pazar günü Hasankeyf'e gelecek. 4 alanda çalışmalarda bulunacağız. Hasankeyf'in tarihini gün yüzüne çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Gönlümüz Hasankeyf'in sular altında kalmamasından yanadır. Hasankeyf'te çalışmalar daha uzun yıllar alabilir. Kent çok geniş bir alana yayılmış. Kısa sürede çalışmaları bitirmek çok kolay değil" diye konuştu.

Prof. Dr. Uluçam, Hasankeyf kazı eviyle ilgili bir sorunun bulunmadığını Oluş Arık'ın kazı evi anahtarını kargo ile gönderdiğini belirterek, "Anahtarın bir iki gün içinde bize ulaşmasını bekliyoruz. Kazı çalışmalarını biz de kazı evinden yürüteceğiz" dedi.
Kazı alanları gezisinden sonra Belediye Başkanı A. Vahap Kusen'i makamında ziyaret eden Prof. Dr. Uluçam, belediyede bulunan şehir planı üzerinde incelemelerde bulunarak, çalışma alanlarını gözden geçirdi.

Reklam
Reklam