Hasarlı bina tehlike saçıyor

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, 1993 tarihinde meydana gelen terör saldırısı nedeniyle ağır hasar gören ve ödenek yokluğu nedeniyle yıkılamayan bina, tehlike saçıyor.

Silvan Mescit Mahallesi Soydam mevkiinde bulunan ve 1993 yılında meydana gelen terör saldırıları nedeniyle ağır hasar gören 3 katlı, 3 bin 189 metrekarelik TEKEL binası, çocukların oyun alanı haline geldi. Ailelerin, hasarlı binanın içinde oyun oynayan çocukları için endişelendiklerini, her gün korkuyla yatıp kalktıklarını söyleyerek, binanın bir an önce yıkılmasını istemeleri üzerine Silvan Kaymakamı Veysel Beyru ile Belediye Başkanı Fikret Kaya, hasarlı binada yaptıkları incelemeler sonucunda yıkım kararı aldılar. Mescit Mahallesi Muhtarı Süleyman Ayriç, binanın yıllardır mahallede tehlike arz ettiğini, ağır hasarlı bir binanın şimdiye kadar yıkılmamasına bir anlam veremedikleri belirterek, binanın yıkılması için gerekli kurumlara dilekçe verdiğini söyledi. TEKEL binasının hemen yanında oturan vatandaşlar ise, "Ağır hasarlı bir binanın şimdiye kadar yıkılması gerekiyordu. Her gün içimizdeki korku büyüyor. Çocuklarımız için endişe ediyoruz. Bir an önce yıkım işlemlerini başlatmazlarsa, bina çocuklarımızın üstüne yıkılacak. Bunun sorumlusu kim olacak" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

İlçe Kaymakamı Veysel Beyru, "Bu hasarlı binada Belediye Başkanımız ile birlikte gerekli incelemeleri yaptık. Bina, büyük tehlike arz etmektedir. Bu binanın en kısa zamanda yıkılıp yerine bir lisenin yapılması için girişimler başlatacağız. Bu binanın yıkım işini ise belediyemizle ortak gerçekleştireceğiz. Makul bir fiyatla en yakın zamanda yıkımına başlayacağız" dedi. Kaymakam Beyru, TEKEL Genel Müdürlüğü tarafından hasarlı binanın Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlandığını belirterek, gerekli tespitleri yapılan binanın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verildiğini bildirdi.

Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya ise, "Bu hasarlı bina büyük tehlike arz etmektedir. Büyük bir felaketin yaşanmaması için en kısa zamanda yıkılması gerekir" diye konuştu.