Hasdal'a 2 general daha!

Dün gerçekleşen tutuklamaların ardından Hasdal'daki general sayısı 51'e ulaştı.

İnternet Andıcı’ndan yakalama kararı olan Adana 6. Kolordu Komutanı Korg. Mehmet Eröz dün tutuklanarak Hasdal’a gönderildi. Aynı saatlerde Balyoz savcıları da Tuğamiral
Nadir Hakan Eraydın için tutuklama istedi. Eraydın, Hasdal’daki 51’inci general oldu.

İNTERNET Andıcı davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan 14 isimden Korgeneral Mehmet Eröz, tutuklandı. Silivri’de bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Eröz, suçlamaları reddetti. Korgeneral Eröz, 44 yıl üniformasını şerefiyle taşıdığını belirterek, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

‘Andıç bir emir değil komutandan alınan onaydır’
Hiçbir zaman hukuka uygun olmayan ve konusu suç teşkil eden bir emir vermedim. Hiç kimseden de böyle bir emir almadım. Görev sürem içinde (daire 8 ay bana bağlı olarak görev yapmıştır) sitelerde yayınlanmak üzere önüme hiçbir yazı gelmemiştir. İnternet sitelerinde yer alan bilgiler, benim göreve başlamamdan önceki tarihe aittir. Arşiv kayıtlarında da görülmektedir. Bilgisayarları sildirerek bilgi karartması yapılması için emir vermedim ve emir almadım. Dairedeki tüm yazışmalar, TSK nete bağlı bilgisayarlarda yapılır. Bu bilgisayarlarda hard disk yoktur ve bu bilgiler MEPS Başkanlığı ana serverinde saklanır. Bu nedenle bilgi karartmamız mümkün değildir.

Andıçta bu yönüyle eski sitelere atıf yoktur. İrtica ile mücadele eylem konusunun basında yer aldığı 12 Haziran 2009 tarihinde biz daha, kurulacak sitelerin isim ve içerikleriyle şube müdürlerinin kendi adlarına site almaları üzerinde çalışıyorduk, sonuçları bana getirilmemişti. Çalışma yapıldıktan sonra sitelerin faaliyete geçmesi için uygulama emri yayımlamamız gerekiyordu. Çünkü andıç bir emir değil, komutandan alınan bir onaydır. Onay verilen faaliyetin nasıl uygulamaya geçeceği, emirle olur.

Reklam
Reklam

Mahkeme, Eröz’ün ‘cebir ve şiddet kullanarak T.C Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek’ ile ‘terör örgütü yöneticisi olmak’ suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Korg.Mehmet Eröz, şehit astsubay Erhan Gül’ün cenaze törenine katılmıştı. Şehidin annesi, “Niye intikamları alınmıyor?” diye sitem etmişti.

Tuğamiral Eraydın tutuklandı
Balyoz Soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesinde ifade veren Tuğamiral Nadir Hakan Eraydın tutuklandı. Dün öğle saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine gelen Eraydın, Savcı Hüseyin Aksoy tarafından yapılan sorgulamasının ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Eraydın, tutuklanarak cezaevine gönderildi.