"Haşhaş üretimi yapan çiftçi mağdur olacak"

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, haşhaş üreticilerinin sorununu TBMM gündemine taşıdı.

ANKARA (ANKA)- CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’e, “TMO'nun tohum ıslah çalışması nedeniyle yaptığı çalışmaların haşhaş üretimimizi tehlikeye soktuğu iddiası doğru mudur? Sorunun kaynağı nedir?” diye sordu.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, haşhaş üreticilerinin sorununu TBMM gündemine taşıdı. CHP’li Ayhan, Bakan Eker’e şu soruları sordu:

“TMO söz konusu ürünle ilgili yaptığı ıslah çalışmalarında hangi kurum ve kuruluşlardan destek almıştır? Üniversitelerin ilgili bölümleriyle bu konuda yapılan işbirliği var mıdır? Yoksa bu kabul edilebilir bir durum mudur?

Reklam
Reklam

Söz konusu ıslah çalışmasında 'güvercin gözü' haşhaşın seçilmesinin özel bir nedeni var mıdır?”

-“100 BİN ÇİFTÇİ MAĞDUR OLACAK”-

Ekmeğini haşhaş üretiminden sağlayan 100 bin çiftçi ailenin mağduriyetinin giderilmesi için ne tür önlemler alınacağını merak eden Ayhan, “Güvercin gözü haşhaşın ıslahına ilişkin çalışmaların, çok uluslu şirketlerin talep ve tavsiyeleri doğrultusunda yapıldığı iddiası doğru mudur?" (ANKA)