Haşim Kılıç: Özelleştirme Ile Ilgili Yaşadıklarımı Yazsam On Cilt Eder

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Türkiye’de her şeyin bir dönem rejim sorunu yapıldığına dikkati çekerek,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Türkiye’de her şeyin bir dönem rejim sorunu yapıldığına dikkati çekerek, " İhracatı da ithalatı da rejim sorunu yaptık. Yeşil sermayeden tutun da kırmızı sermayeye kadar sermayeyi bile renklendirdik. Ama bu bağnazlıklar geride kaldı. Biz sizi bir iş adamı olarak görüyoruz. Özelde inancınız, düşünceniz tercihleriniz, kutsallarınız nedir o sizi ilgilendirir. Yürüdüğünüz yolda ne gibi sıkıntılarınız varsa devletin yapması gereken bunları temizlemektir." dedi. Kılıç, özelleştirme ile ilgili geçmişte yaşadıklarını yazması halinde 10 cilt tutacağına da dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Barış Aydın başkanlığındaki Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara heyetini kabul etti. Kabulde konuşan Kılıç, meslek hayatı boyunca ülkeye artı değerler katan iş adamlarının sıkıntılarını gidermek için uğraş verdiğini anlattı. Bu ülkenin gerçek motorunun iş adamları olduğu kanaatini her zaman taşıdığını vurgulayan Kılıç, "Sizlerin önünde sorun olarak gördüğünüz ne varsa, olaylara sizin gözünüzden bakmaya çalıştım. Hamd olsun çok da iyi sonuçlar aldık.” diye konuştu.

Ülkenin ekonomik göstergelerine baktığında, gelinen yer itibarıyla iş adamlarının önemli işler yaptığını gördüğünü belirten Kılıç, “O yüzden tüm iş adamlarını kutluyorum. Bu devletin geçmişte basmasından tutun da tuzuna kadar üretmediği şey yoktu. Ama hamd olsun artık bunlardan devletin geri çekilmesi gerektiğini, bunları sizlere bırakması gerektiğini biraz geç de olsa anladık. Bunların 15-20 sene önce yapılması gerekirdi. Ama o kadar çok engelle karşılaştık ki. Benim sadece özelleştirme konusunda burada çektiğimi, bu konudaki anılarımı yazsam on cilt eder.’’ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bugün Türkiye’nin son derece iyi bir noktada olduğunun altını çizen Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, "Şunu bilmelisiniz ki bu devlet artık size (benim geleceğim ne olacak) diye bir soru sordurtmayacak. Böyle bir sorununuz olmayacak, böyle bir sorun yok artık. Bundan sonra kendinize soracağınız tek soru, ben ne yapabilirim ve daha çok nasıl büyüyebilirim olacak’’ diye konuştu.

Türkiye’nin artık uçağını kaldırdığını, bu uçağı kimsenin indiremeyeceğini kaydeden Kılıç, Afrika’dan Yeni Zelanda’ya kadar nereye giderseniz gidin Türk iş adamlarının sesinin duyulduğunu anlattı.
Kılıç, şöyle devam etti: "Devletin bir görevi var, denetim ve gözetim görevi … Başka hiçbir görevi yoktur. Devlet bunu yapacak meydanı sizlere bırakacak. Bugün sizlerin önünde çok farklı bir tablo olabilirdi, çok daha farklı mali rakamlar olabilirdi. Türkiye’de her şeyi rejim sorunu yaptık. İhracatı da ithalatı da rejim sorunu yaptık. Yeşil sermayeden tutun da kırmızı sermayeye kadar sermayeyi bile renklendirdik. Ama bu bağnazlıklar geride kaldı. Biz sizi bir iş adamı olarak görüyoruz. Özelde inancınız, düşünceniz tercihleriniz, kutsallarınız nedir o sizi ilgilendirir. Yürüdüğünüz yolda ne gibi sıkıntılarınız varsa devletin yapması gereken bunları temizlemektir. Sıkıntılarımız yok mu var. Ama buna rağmen mutluyuz, buna rağmen umutluyuz. Gelecekle ilgili en küçük kaygı duymuyorum. Gelecek kaygısı ile ilgili dışarıdan yapılacak propagandaları, karşı düşünceleri dinleyin ama çok da itibar etmeyin. Çünkü bu ülkenin önü açık, en önemlisi de sizlerin önü açık. En küçük bir korku aklınıza gelmesin. Yani bu ülkede yarın ne olacak diye bir korkunuz olmasın. Artık herkes demokratik yollarla hakkını arayacak. Demokratik yollarla seçimini yapacak. Demokratik yollarla gelecek, demokratik yollarla da gidecek. Bu ülkede bu iktidar iş yapamıyorsa gidecek, işi yapan insan gelecek.’’

Reklam
Reklam

Aydın: ‘’Bireysel başvuru hakkını önemsiyoruz’’-

Kabulde TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın, Anayasa değişikliği ile Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkının tanınmasının önemine değindi. Aydın, ‘’Bireysel başvuru hakkını önemsiyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde aleyhte çıkan kararlarla bozulan imajın, Anayasa Mahkemesi’nin özverili çalışmasıyla düzeleceğine yürekten inanıyoruz.’’ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: