Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yüksek Mahkemenin Twitter'a erişim engelinin kaldırılması kararına karşı yapılan eleştirilere ilişkin, "Mahkeme bir karar vermiştir. Bu kararın sonucunda da bu tür duygusal bir takım refleksler olabilir. Biz bunları anlayışla karşılıyoruz" dedi.
Kılıç, sözlerine şöyle devam etti;
"Yasa koyucunun iradesidir, istediği zaman istediği değişikliği yapabilir, o değişiklik nasıl olacaksa biz de ona göre hareket ederiz. Anayasada açıkça AYM'ye bireysel başvuru yapılmadan önce bütün hukuk yollarının tüketilmesi gerekir. AYM bu sürecin bitmnesini öngörmeyebilir, beklemeyebilir. Sınırdışı eidlmekte olan bir insanın sınırdaki iken İdare Mahkemesi'ne başvurup buradan karar istemesi uzun bir süreci gerektirir, böyle bir durumda AYM ya da AİHM'e bu tür başvurular yapılır ve bu süreç beklenmeyebilir. Kanun yollarının tüketilmeden bu davaların görüşülmesi yapılır.
Haber alma özgürlüğü gibi olan böyle bir konuda telafisi imkansız şeylerin doğmaması için böyle bir uygulama yapılabilir.
AYM, 25 Mart'ta toplandı, saat 09.30'dan 12'ye kadar bütün kurul bu konuyu enine boyuna görüştü ve bu karar çıktı. Öğlen ara verdiğimizde televizyonlarda 15. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği öğrendik, biz de aldığımız kararı uygulamadık. 1 hafta bekledik, ancak İdare Mahkemesi'nin verdiği kararın uygulanmaması nedeniyle AYM bu kararı uygulamak zorunda kaldı, oybirliğiyle alındı bu karar.
YouTube ile ilgili bize intikal etmiş bir dava yok.
Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili herhangi bir düşüncem, kararım yok. Bunlar benim dışımda konuşulan şeyler.
Biz evrensel hukuku uygulamak zorundayız. Veirlen kararların, dini, milliyeti yoktu. Temel hak ve özgürlükler evrensel değerdir, bu kararlar gayrımilli diye tanımlamak yanlıştır, saygıyla karşılıyorum"
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, seçim sonuçlarına itirazlar hakkında, "Yüksek Seçim Kurulunun ne karar vereceğini bilmiyoruz. Böyle bir karar çıkarsa ve Anayasa Mahkemesine de başvuru olursa arkadaşlarımız oturur buna karar verir" dedi.