Haşimiye’ye yeraltı konteyneri

Şanlıurfa Haşimiye Meydanı’nda akşam saatlerinde oluşan çöp yığını sorunu bu proje ile bertaraf edilecek.

Ülkemizde yaşam kalitesini ve standartlarını yükseltmek, daha sağlıklı yaşam alanları sağlamak için tasarlanan yeraltı çöp konteynerleri Şanlıurfa’nın en işlek bölgelerinden Haşimiye Meydanı’na yapılan çalışmayla kuruldu.

Şanlıurfa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen projenin belediyenin mevcut imkânlarıyla yapılıyor olması nedeniyle uygun maliyete geleceği kaydediliyor.

HAŞİMİYE KÖTÜ GÖRÜNTÜDEN KURTULACAK

Haşimiye Meydanı’nda esnafın çöplerini rastgele çevreye atması nedeniyle kötü görünüm oluştuğu öğrenildi. Belediye yetkilileri önceliği bu bölgeye vererek özellikle akşam saatlerinde oluşan çevre kirliliğini ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Bölge turistlerin uğrak mekanları arasında.

Reklam
Reklam

ÇÖPLER “CAM, PLASTİK ve KATI ATIK” OLARAK AYRILACAK

Şanlıurfa Belediyesi’ne bağlı birçok birim ile koordineli olarak yürütülen çalışmada yeraltı sistemiyle birlikte çöp konteynırları cam, plastik ve katı atık olarak da ayrılmış olacak. Esnaf çalışmayı yerinde ve başarılı olarak gördüğünü ifade etti.

KENTİN DİĞER BÖLGELERİNE DE YER ALTI KONTEYNERİ KURULACAK MI?

Öte yandan, Şanlıurfa’da sıcak havaların yılın büyük kısmında etkili olması nedeniyle açıkta bulunan çöp konteynerleri kötü koku ve sinek istilasına yol açıyor. Yer altı konteynerlerinin kentin diğer mahallelerine de yerleştirilip yerleştirilmeyeceği ile ilgili bilgi verilmedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz