Hasip Kaplan: 'Bıçak kemiğe dayandı' söylemi, hukuka göre katliam çağrısıdır

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bıçak kemiğe...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bıçak kemiğe dayandı' sözlerinin demokratik siyasetin dili olmadığını belirterek, 'Hukuka göre insanlık suçu, sorumsuzluk, katliam çağrısıdır.' dedi.
Twitter hesabından açıklama yapan Kaplan, Başbakan Erdoğan'ın terör örgütünün Ramazan ayında polis ve askerleri şehit etmesine yönelik sözlerini değerlendirdi. 'Diyalog, uzlaşı yollarını sonuna kadar zorlayacağını, yeni anayasa sürecini bir şans olarak işaret edebilirdi, tam aksine savaş ilanı yaptı.' diyen Kaplan, şöyle devam etti: ''Bıçak kemiğe dayandı - faturası ağır olur" söylemi, demokratik siyasetin dili değildir, hukuka göre insanlık suçu, sorumsuzluk, katliam çağrısıdır. Saddam Hüseyin'in veya Milosoavıch'ın rolüne soyunmak, takım elbiseleri çıkarıp, militer üniformaları giymek, jenosid tehditinde bulunmak korkunçtur. Kullandığı tehdit argümanı, demokratik siyaset içinde olanları hedef gösteren sorumsuzca bir hamaset içeriyor, imam bunu yaparsa cemaat şaşar. Başbakan basiretli bir lider edasıyla; sorunun şiddetle değil, barışçıl demokratik yollardan Meclis'te çözülebileceği çağrısı yapabilirdi. Bundan sonra atılacak her adım çözüm veya çözümsüzlüğe, 'kopuş' veya 'birleşmeye' götürecek, sorumlu makamlarda olanların dikkatli olması lazım. Yaşanan acılar hepimizin yüreğini yakıyor, daha fazla acıların yaşanmaması için siyaset kurumunun elbette bir şeyler yapması lazım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz