Hasip Kaplan: Kadın Başkanvekili olsaydı bardağı kırmazdım

Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Meclis Genel Kurulu kürsüsünde kırdığı bardak olayında...

Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Meclis Genel Kurulu kürsüsünde kırdığı bardak olayında kendisini savundu. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin özür dilememesi üzerine bardağı kırdığını iddia eden Kaplan, "Kadın Başkanvekili olsaydı bu olay yaşanmazdı. Sayın Akşener ve Mumcu görevde olsaydı iç tüzüğü işletir gereğini yapar böyle bir olay yaşanmazdı." dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyen Kaplan, Genel Kurul konuşmasında kırdığı bardakla ilgili konuştu. AK Parti’li Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam ve AK Parti Grup Başkanvekilini eleştiren Kaplan, "3 kez başkanı uyardım. Gereğini yap tarafsız ol dedim. Gereğini yapmadı. Özür dilenmeyence öfkemiz bardak olayı olarak ortaya çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili sözlerini geri aldı. Bunun için bardak mı kırmam gerekiyordu. Kadın Başkanvekili olsaydı bu olay yaşanmazdı. Sayın Akşener ve Mumcu görevde olsaydı iç tüzüğü işletir gereğini yapar böyle bir olay yaşanmazdı." şeklinde konuştu.
Medyanın bu konuda iyi sınav vermediğini öne süren Kaplan, "3 gündür bardağın neden kırıldığını kamuoyuno vermedi. Sadece nasıl kırıldı haberleri, Meclis’e şiddet sunumları yapıldı. BDP Grubu olarak dışarda hergün zorbalığa uğrayan partiyiz. Milletvekillerinin kemikleri kırılırken ses çıkarmayan medya bir kırık bardakta fırtına koparmaya çalıştı." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Sporda Şike Yasası sonrası tahliyelerin başlamasını de eleştiren Hasip Kaplan, düşünce suçları, ekonomik suçların cezaevinde bulunmasının toplumda infial oluşturduğuna işaret etti. Bu ortamda yeni bir Anayasa sürecinin işlemesinin mümkün olmadığına vurgu yapan Kaplan, "Suçlarda yeni bir sayfa açalım. 2012’de yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir. Barışı sağlamak için adımlar atılmalıdır." dedi. Şırnak’tan yeni geldiğini söyleyen Kaplan, kar maskeli özel birliklerin ilçelerde gezip taş atan çocuklara dayak atıldığını iddia etti.
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kaplan, bardak olayından dolayı öz eleştiri yaptınız mı sorusuna “Ben onu anında konuştum.” cevabını verdi.

"BAŞBAKAN İYİLEŞİP GÖREVİ BAŞINA GELMELİ"
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AK Parti’nin kaosa girmemesi gerektiğine dair açıklamasının hatırlatılması üzerine Kaplan, "Biz tek hesaplaşma noktası olarak sandığı görürüz. Siyasi hasımlarımızında sandıkla gelip gitmesini isteriz. Sayın Başbakan dahil bütün siyasetçilerin liderlere acil şifalar dilemekten başka bu konuyu suistimal etmemek gerektiğini düşünüyorum. AK Parti bir lider partisidir Başbakanın otoritesi örgütsel gücü partinin üzerinde son derece etkilidir. Boşluk olduğunda yaşananlar oldu. Ancak Ortadoğu ve Türkiye’deki gelişmeler sadece bununla geçiştirilecek bir nokta değil. Yaşadığımız sıkıntılar giderilmek isteniyorsa başbakanın iyileşip görev başına gelmesi diyalog ve müzakere sürecini geliştirerek operasyonlar yerine Meclis’te diyalog kanallarını açmaları gerekiyor. Evinizde selameti sağlarsanız Ortadoğu’da da güçlü hale gelirsiniz." cevabını verdi.
Başka bir gazetecinin “AK Parti dağılırsa ülke kaosa sürüklenir mi?” sorusana Hasip Kaplan, “Hayır. Boşluk olmaz. Türkiye’nin kaderi kişilere bağlı değildir.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz