Hasköy’de ‘Sera’ Kursuna Katılan Askerlere Sertifika Verildi

Hasköy Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı ‘Sera’ kursuna katılan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerlere sertifika verildi.İlçe...

Hasköy Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı ‘Sera’ kursuna katılan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerlere sertifika verildi.

İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerlerin seracılık kursunu başarıyla tamamladığını belirten Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Savaş Bulan, kursun bir yıldır devam ettiğini söyledi. Bulan, kurs ile ilgili şunları söyledi:

“İlkbaharda birinci bahçemizi ektik, yazın ortasında ikinci bahçemiz oldu ve bu üçüncü bahçemiz de bitti. Üçüncü kursumuzun fide siparişini verdik, Antalya’dan fide gelecek ve kursumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Genelde seramızda yaz aylarında domates, biber, patlıcan, roka, marul ve kıvırcık ekiyoruz. Bu kursumuz, burada beşinci kursumuz. Sera anlamında bunları faklı anlamda ve farklı modüller olarak açıklıyoruz. Şu anki toprak işçisi ve dikim işçisi kursu açılacak ve Antalya’dan getireceğimiz fidelerle yeniden burada dikim işçileri tarafından uygulamalı olarak yapılacak. Toplamda 200 askeri personele kurs verdik.”

Reklam
Reklam

Seracılık kursuna katılan askerler için küçük bir sertifika töreni yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: