Haşlanmış mısırdaki o büyük tehlike ortaya çıktı

Birçok ülkede temel besin kaynakları arasında bulunan mısır, özellikle yaz aylarında sık tüketilen bir yiyecektir.

Yemeklere ve salatalara lezzet katmak için kullanılan ve yoğun bir kalori deposu olan mısır, kalsiyum, magnezyum, demir, B6 ve B12 vitaminleri bakımından da iyi bir kaynaktır. Aynı zamanda sodyum ve doymamış yağlar içeren mısır, potasyum kaynağıdır.

Çoğu kişinin severek yediği mısır, gerekli miktarlarda tüketildiği takdirde sağlığa yararı olan ancak, aşırı tüketim durumunda ise zararları bulunan bir tahıldır.

İşte mısırın sağlığımıza olan zararları;

- Mısır kan şekerini yüklettiği için diyabet hastalarının tüketmemesi gerekir. Yan etkileri oluşabilir.

Reklam
Reklam

- Fazla tüketilen mısır bağırsaklarda gaz problemine neden olur. Biriken gaz hem bağırsaklara zarar verir hem de karında şişkinliğe neden olur.

- Lif bakımından zengin olan mısır, aşırı tüketildiğinde mide sorunlarına yol açar. Ayrıca sindirilmesi zor olduğundan da hazımsızlık yapar.

- Mısırın fazla tüketimi nedeni ile ishal sorunu yaşanabilir.

- Aşırı mısır kilo alımına yol açan bir etkendir.

- İyi pişirilmeyen mısır, tüketildiğinde diş ve diş etlerine zarar verir. Diş sağlığını olumsuz etkileyerek diş çürüklerine neden olabilir.

- Özellikle pişirildiği zaman süt mısırındaki antioksidan seviyesini artırmaktadır. Ferulik asit içermesi ile özellikle meme ve karaciğer kanserlerine karşı koruma sağlar.

- Mısır tüketimi astım hastaları için risk faktörü olabilir. Mısır astım hastalığını tetikleyebilecek bir besin kaynağıdır. Alerjik astım hastalığında alerjinin artmasına yol açabilir.