Hassa’da 500 Kınalı Keklik Doğaya Bırakıldı.

Hatay’ın Hassa ilçesinde İl Çevre ve Şehircilik, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün, "2013...

Hatay’ın Hassa ilçesinde İl Çevre ve Şehircilik, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün, "2013 yılı keklik, üretim ve doğaya yerleştirme eylem planı" kapsamında 500 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Şube Müdürü Cüneyt Çağlar, “2013 yılında keklik yetiştirme kapsamında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzün ilçemize tahsis ettiği, 500 adet Kınalı kekliği, Kaymakamımızla beraber doğaya salıyoruz. Amacımız, bu bölgedeki keklik popülasyonunu artırmaktır. Bu konuda farkındalık yaratarak, halkımızın bu türü koruması için bir çalışma yapmaktayız. Bundan sonraki yıllarda da bu çalışmalarımız devam edecektir. Bu bölgede keklik popülasyonunu artırarak, kene ve süne ile mücadelemizi de yapmış olcağız. Bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Kekliklerin doğaya bırakılması için düzenlenen törene Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Şube Müdürü Cüneyt Çağlar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gürkan Kabakçı, İlçe Emniyet Amiri Ali Çolak, avcı dernekleri ve avcılar katıldılar.

Gaziantep üretme çiftliğinden getirilen, 500 kınalı keklik törene katılanların ellerinden uçarak özgürlüklerine kanat çırptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: