Hasta Hakları Aktivisteri Derneği, Tam Gün Yasası'nın Iptaline Tepkili

Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Bursa İl Temsilcisi Takyettin Karakaya, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği ‘Tam Gün...

Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Bursa İl Temsilcisi Takyettin Karakaya, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği ‘Tam Gün Yasası’nın yeniden getirilmesini istedi.

Karakaya, kamuda çalışan hekimlerin özel muayenehanede çalışmasını yasaklayan değişikliğin Anaya Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Mahkemenin, 'Yetki Kanunu kapsamına girmediğinden' dolayı iptal kararı aldığını ve bu kararın uygulanmasını 6 ay ertelendiğini ifade eden Karakaya, TBMM’nin bu süre zarfında yeni bir madde çıkartabileceğini, böylece doktorların bu süre zarfında özel muayenehanelerde çalışamayacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Yüksek mahkemenin kanun koyucunun kararlarına engel olmasının erkler ayrılığı ilkesine ters olduğunu vurgulayan Karakaya, alınan kararın kimseyi memnun etmediğini söyledi. Doktorların döner sermaye sayesinde ülke standartları üzerinde ücret aldığını savunan Karakaya, yıllarca okumanın bedelini her ne olursa olsun alma döneminin bitmesi gerektiğine işaret etti.

En kutsal mesleklerden biri olan doktorluğun sadece maddi temeller üzerine konumlandırılmasını isteyen Karakaya, şunları dile getirdi: “Kimse doktorları kamuda çalışmaya zorlamamaktadır. Özel hastanelerin mebzul miktarda bulunduğu bu devirde isteyen çok rahat dışarıda kendine iş bulabilir. Hem devletin güvencesi hem özelin parası mantığı hem vatandaşa hem de doktorluk mesleğine büyük zarar vermektedir. Hem Başbakan’ın hem Sağlık Bakanı’nın üzerinde ısrarla durduğu bu düzenlemenin Meclis tarafından yasalaşacağını ümit ediyoruz. Tabiplerimizin de artık özel ve kamu ayrımını yapıp ona göre kendilerine bir yol çizmelerinin zamanı çoktan gelmiş ve geçmiştir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: