Hasta Hakları Derneği'nden Kürtaj Yasağına Destek

Hasta Hakları Aktvistleri Derneği Bursa İl Temsilcisi Takyettin Karakaya, kürtaj ve sezaryene acil vakalar dışında...

Hasta Hakları Aktvistleri Derneği Bursa İl Temsilcisi Takyettin Karakaya, kürtaj ve sezaryene acil vakalar dışında izin verilmemesini istedi.

Hasta Hakları Aktvistleri Derneği olarak son günlerde kürtaj ve sezaryenle alakalı gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Takyettin Karakaya, "Bu mevzuya neslin muhafazası açısından yaklaşıyor ve hem kürtajın, hem de gereksiz yere yapılan sezaryenlerin karşısında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyoruz. Dernek olarak özellikle sezaryenle doğum konusunu sürekli gündemde tutmaya çalıştığımız için, Başbakanın konuyu gündeme getirmesinden büyük memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Sırf maddi kaygılar sebebiyle normal doğum yaptırmayan hastane ve doktorların bu konuda ciddi bir şekilde uyarılmalarının zamanının geldiğine inanıyoruz artık. Çok kritik durumlarda başvurulması gereken sezaryenle doğumu nerdeyse normal hale getiren kişi ve kurumların Başbakanın konuşmalarından tedirginlik duymalarını da ibretle seyrediyoruz. Kürtajın nesli azaltmak, kısırlaştırmak gibi maksatlara hizmet ettiğine inanıyor ve acil vakalar haricinde mutlaka önlem alınması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Dernek olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtaj ve sezaryenle doğumla ilgili sözlerinin sonun kadar arkasında olduklarını ifade eden Karakaya, "Hastanın hakkının ihlalinin söz konusu olduğu yerde her kim olursa olsun karşısında olduğumuzu, buna mukabil hakları müdafaa eden her kim olursa olsun unvanına, statüsüne bakmadan yanında olduğumuzu belirtiriz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: