Hasta hakları iyi kavranamıyor

ISPARTA (İHA) - Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, vatandaşlar tarafından hasta hakları konusunun iyi kavranamadığını belirterek, "Hasta haklarıyla ilgisi olmayan konularda dilekçeler veriliyor" dedi.

Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, vatandaşların hasta haklarını iyi bilmediğini ifade ederek, hasta haklarının vatandaşlara iyi aktarılması gerektiğini söyledi. Hasta hakları konusunda yapılan çalışmalarda amacın hekimleri suçlamak, sağlık çalışanlarının işlerini zorlaştırmak olmadığının altını çizen Demiralay, "Amaç sağlık çalışanlarına, hekimlerimize soruşturmalar açmak, yargılamak değildir.

Reklam
Reklam

Amaç, hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın daha nitelikli, kaliteli, güzel bir sağlık hizmeti almalarını sağlamak. Amaç, birtakım sorunlar, hak ihlalleri, mağduriyetler ortaya çıktıktan sonra olayları idari veya cezai hukuka intikal ettirmek değil, bu sorunların ortaya çıkmaması için gerekli önlemleri almaktır. Bütün bu çalışmalar karşısında vatandaşlarımızın da bir sorumluluk içinde davranması ve nezaket kuralları çerçevesinde bilgi alma hakkını kullanması gerekir. Hastalarımız, hem hasta haklarını hem de hasta sorumluluklarını bilmek durumundadırlar.

Sorumluklarını bilmeyen vatandaşlarımız personelimizin işini aksatmakta ve motivasyonlarını bozmaktadır. Hasta haklarıyla ilgisi olmayan konularda dilekçeler veriliyor. Konulan kurallar ne ise her iki tarafta uymak zorundadır" diye konuştu.