Hasta Tanıtım Kartı İle Sıra Bekleme Derdine Son

Burdur Devlet Hastanesi tarafından yeni uygulamaya konulan Hasta Tanırım Kartı başvuruları devam ediyor.Hasta Tanıtım Kartı(Akıllı...

Burdur Devlet Hastanesi tarafından yeni uygulamaya konulan Hasta Tanırım Kartı başvuruları devam ediyor.

Hasta Tanıtım Kartı(Akıllı Kart) ile sıra bekleme mağduriyetinin ortadan kalktığını dile getiren Burdur Devlet Hastanesi hastane Yöneticisi Dr. Uğur Altınışık, "Hasta Tanıtım Kartı, Burdur Devlet Hastanesi’nin yeni hizmete aldığı bir uygulamadır. Hasta Tanıtım Kartı ile artık hastalarımız sevk girişine uğramadan, sevk girişinde yaptırdıkları tüm işlemleri bir karta yükleyerek, bir saniye içinde giriş işlemlerini tamamlayabiliyorlar. Böylece sevk girişinde uzun kuyrukların önüne geçmiş bulunuyoruz. Bu kartla hastalar istedikleri poliklinikte, polikliniklerin önünde olan kart okuyuculara kartlarını okutarak aynı anda birkaç poliklinikten de sıra alabiliyorlar. Bu uygulamamızı almak çok basit, hastalarımız için bir masa oluşturduk.Hasta Tanıtım Kartı masası, diğer adı ile Akıllı kart masası, masaya başvuran hastalarımız nüfus cüzdanlarını göstererek kartı alabiliyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

Hasta Tanıtım Kartı’na hastaların TC kimlik numarası başta olmak üzere kayıtlarının bulunduğunu kaydeden Dr. Uğur Altınışık, “Akıllı kart içinde bir çip var. Bu çip içine TC Kimlik Numaraları yükleniyor. Vatandaşlarımız istediği vakit bir polikliniğin önüne girerek, hangi doktora gitmek isterlerse o polikliniğin önündeki kart okuyucuya kartlarını bir saniye kadar okutuyorlar ve sıralarını almış oluyorlar. İsterlerse başka polikliniklere de gidebilirler. Eğer hastalarımız muayene olmaktan vazgeçerlerse içeriye girip, muayene olmadıkları sürece herhangi bir muayene ücreti alınmıyor. Bu nedenle bir mağduriyet oluşmuyor” diye konuştu.

Akıllı Kartların ücretsiz olduğunu dile getiren Dr. Uğur Altınışık, "Akıllı Kartı almak şu anda ücretsiz. Hastaların hepsini bekliyoruz. Bu yıl ki hedefimizde 2013 yılı boyunca 10 bin adet kart dağıtmayı hedefliyoruz. İstedikleri zaman sevk girişin yan tarafındaki akıllı kart masasından kartlarını alabilirler. Bu kartı almak için Burdur’da ikamet etme zorunluluğu yok, isteyen herkes bu karta başvurabilir ancak sıklıkla hastaneye gelen vatandaşlarımıza faydalı olacağı kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: