Hasta ve yaşlı bakım kursu başladı

Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği tarafından istihdam amaçlı 'Hasta ve yaşlı bakım' kursu düzenlendi. 4...

Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği tarafından istihdam amaçlı 'Hasta ve yaşlı bakım' kursu düzenlendi. 4 ay süreli kurs sonunda başarılı olan kursiyerler çeşitli hastane ve kurumlarda istihdam edilecek.

Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği, Şifa Hastanesi ve Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkıları meslek edindirme kursu düzenledi. Şifa Hastanesi Konferans Salonu'nda başlayan kursa 20'si kadın, 15'i erkek olmak üzere 35 kişi başvurdu. 6 ay süreli kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek. Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği Kurs Koordinatörü Ahmet Emeksiz, Erzurum'da hasta ve yaşlı bakıcı sıkıntısının yaşandığını söyledi. Emeksiz, istihdam garantili meslek edindirme kursu sonunda başarılı olanların özel hastaneler ve rehabilitasyon merkezlerinde istihdam edileceğini söyledi. Koordinatör Emeksiz, kursiyerlere yaşlı genel bakımı, yaşlılık bakım uygulamaları, yaşlılık ve beslenme, yaşlılıkta ruhsal sorunlar, yaşlılıkla egzersiz çalışmaları, diksiyon ve bilgisayar eğitimlerinin uygulamalı verileceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Konusunda uzman eğitimciler tarafından verilecek kursa büyük ilginin olduğunu da dile getiren Emeksiz, "Maalesef Erzurum'da yaşlı ve hasta bakıcı sıkıntısı had safhada. Özel hastaneler, rehabilitasyon merkezleri yaşlı ve hasta bakıcı bulmakta sıkıntı yaşıyor. İlimizdeki bu açığı gidermek ve vasıfsız işsizlere meslek edindirmek amacıyla söz konu kursu düzenledik. Kursa 20- 30 yaş grubu erkek ve bayanlar katılacak." diye konuştu.

Emeksiz, kurs süresince, kursiyerlere cüzi miktarda ücret ödeneceğini, iaşe ve taşıma giderlerinin ise Şifa Hastanesi tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz