Hasta yakını doktoru bıçakladı

Gaziantep'te hasta yakını M.G, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Ersin Arslan'ı bıçakla yaraladı.

Gaziantep'te hasta yakını 17 yaşındaki M.G, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Ersin Arslan'ı bıçakla göğsünden ve karnından yaraladı.

Saat 13.15 sıralarında Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde meydana gelen olayda, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan, servisteki odasına giren M.G. tarafından göğsünden ve karnından bıçaklandı.

Odaya giren meslektaşları, kanlar içinde kalan Dr. Arslan’ı hemen üst kattaki ameliyathaneye götürdü. Olay sonrasında servisin tuvaletine gizlenen M.G. ise güvenlik görevlileri ve hastane personeli tarafından suç aleti bıçakla yakalanarak polise teslim edildi.

Reklam
Reklam

DOKTORUN HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR
Çocuk Şube Müdürlüğü’nde gözaltına alınan M.G.’nin, 80 yaşlarındaki dedesinin 10 gün önce Dr. Ersin Arslan’ın da katıldığı bir ameliyattan sonra öldüğü için saldırıyı intikam amacıyla gerçekleştirdiğini söylediği iddia edildi.

Ameliyata alınan Dr. Arslan’ın hayati tehlikesi devam ederken, saldırıyı duyarak ameliyathane önüne gelen yakınları ve bazı meslektaşları sinir krizi geçirdi, farklı hastanelerden çok sayıda doktor da kan vermek ve Dr. Arslan’ın yakınlarına destek için hastaneye geldi.

DOKTORLAR OTURMA EYLEMİ YAPTI
Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da hastaneye gelerek Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ve Başhekim Ali Güven Fincan’dan olayla ilgili bilgi aldı. Bu arada olayın gerçekleştiği hastanedeki sağlık personeli, olayı kınamak için iş bırakma eylemi yapıp yürüyüşe geçti.

Kilis-Gaziantep Tabip Odası’nın öncülüğünde gerçekleşen ve çok sayıda doktor, hemşire ve sağlık personelinin katıldığı yürüyüşte, ’Doktora uzanan eller kırılsın’, ’Bakan şaşırdı, sabrımızı taşırdı’, ’Bakan yasanı al başına çal’, ’Bakan istifa’ sloganları atıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: