Hasta Yakını Tarafından Öldürülen Doktor Anıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te 2 yıl önce hasta yakını tarafından öldürülen doktor Ersin Arslan, meslektaşları tarafından anıldı. 

"Yasal düzenlemeler yetersiz kalıyor" Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Girginer de bireylerin ve idarecilerin özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarına karşı daha saygılı olması gerektiğini söyledi. Son zamanlarda sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet şeklinin sözelden fiziksele dönüşmesinin özveriyle görevini yapan sağlık çalışanlarının şevkini kırdığını vurgulayan Girginer, "Yasal düzenlemeler yetersiz kalıyor. Etkin şiddet yasası bir an önce çıkarılmalıdır. Ayrıca sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin yanı sıra son dönemlerde idarecilerin çalışanlara yönelik mobbing uygulamalarında da artış var. Bundan özellikle aile hekimleri etkileniyor." Girginer, ayrıca görevi başındayken öldürüldüğü hastaneye adı verilen Arslan'ın isminin başına şehit yazılmasını önerdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz