Hastalar koridorda ölümle pençeleşiyor

SAMSUN (İHA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde personel yetersizliği nedeniyle yeni bölümler açılamadığı için hastalar, yoğun bakım ünitelerinde koridorlarda tedavi edilmeye çalışılıyor.

Talep edilmesine rağmen hemşire alımına izin verilmeyen OMÜ Tıp Fakültesi'nde, hemşire eksikliği nedeniyle sorunlar büyüyor. Hayati tehlike oranı yüksek hastaların da bulunduğu Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde, hastalar koridorlarda tedavi edilmeye çalışılıyor. Yoğun bakım ünitesinde oluşan manzara hastalar, hasta yakınları ve hastane yönetiminin tepkilerine neden oluyor. Diğer birimlerde de aynı sorunlar yaşanırken, gerekli önlemlerin alınmaması yüzünden hastane yönetimi bölüm azaltılması kararı aldı.

Reklam
Reklam

Halka yönelik düzenlenen seminerde sorunları vatandaşlara anlatan OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tayyar Cantürk, daha önce birçok kez dile getirmelerine rağmen hemşire eksikliğinin giderilmediğini, birçok önde gelen kuruluşun konuya sessiz kaldığını, Samsun'a milyonlarca YTL sağlık yatırımı yapılırken hastanedeki personel eksikliği nedeniyle yaşanan sorunun giderilmemesinin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Bölgeye en büyük yoğun bakım ünitesini kazandırdıklarını, kadrolu hemşire talebinden dahi vazgeçtiklerini, en son çare olarak tüm masrafları hastane tarafından karşılanmak üzere hemşire alımının yapılmasına izin verilmesini talep ettiklerini kaydeden Cantürk, "Yoğun bakım hastaları koridorlarda tedavi edilmeye çalışılıyor. Bir şekilde hemşire kullanımına izin verilmelidir. 900 yataklı hastanemizde şayet bu talebimiz karşılanırsa kapasiteyi bin 150'e çıkarmayı planlıyoruz. Karşılanmadığı takdirde kademeli olarak bölümleri kapatmaya ve yatak sayısını azaltmaya başlayacağız. Bir idarecinin ağzından bu kelimeleri duymak üzücü. Bende çok üzülüyorum ama yapacak bir şey yok" dedi.

Reklam
Reklam

Yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören hastalar ise, kendilerine yatak olmadığının beyan edildiğini, durumlarının acil olması nedeniyle mecburen tedavi olmak zorunda olduklarını, zorunlu olarak koridorda tedavi gördüklerini, koridorda ayrıca tekrar hasta olduklarını, görevlilerin tüm çabalarına rağmen sorunun giderilmemesinin üzüntü verici olduğunu dile getirdiler.