Hastaları istedi vekillikten vazgeçti

Türkiye'de organ naklinin önde gelen cerrahlarından Prof. Dr. Alper Demirbaş, hastalarından gelen yoğun baskı gerekçesiyle milletvekili aday adaylığından çekildi.

Demirbaş, CHP Antalya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Antalya'da 13 yıldır organ nakli yaptığını söyledi. Antalya'yı organ naklinde bilinen bir merkez yapmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Demirbaş, ''Ama aynı zamanda hiçbir zaman gizlemediğim bir siyasi omurgam vardı'' dedi.

Geçen yıl 544 organ nakli gerçekleştirdiğini ifade eden Demirbaş, 47 yaşında olduğunu vurgulayarak, bir hekimin hayatı boyunca yaptığı ortalama ameliyat sayısından fazla ameliyata girdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Bedenen yorulduğunu hissettiğini ve bu nedenle yoluna siyasette devam etmek istediğini dile getiren Demirbaş, geçen perşembe günü CHP Genel Merkezine milletvekili aday adaylığı için başvurduğunu kaydetti.

Aday adaylığının duyulmasının ardından 650'nin üzerinde telefon, yüzlerce SMS ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla internetten mesaj aldığını vurgulayan Demirbaş, şunları söyledi:

''Hayatımın en zor 5 günüydü. Evlenirken ya da iş değiştirirken bu kadar baskı altında kalmadım. Bir ay önce böbrek nakli yaptığım bir yaşındaki bebeğin annesi arayarak, 'Şimdi benim çocuğum ölecek mi?' dedi.

Bu ısrarlı baskılar sonucu CHP aday adaylığından çekiliyorum. Bunun arkasında hiçbir siyasi neden yoktur. Umarım doğru bir karar vermişimdir. Şuan beni bekleyen 20 hasta var. 47 yaşıma kadar hastalarımın gözünde ne anlama geldiğimi anlayamamışım. Elimin tuttuğu, gözümün gördüğü sürece cerrahlık yapmaya devam edeceğim.''

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Demirbaş, aldığı kararlardan da partinin üst düzey yöneticilerinin bilgisi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz