Hastalıklara Karşı Şifalı Bitki Çözümü

Şanlıurfa'nın tarihi 'Attar Pazarı'na uğrayan vatandaşlar, her türlü hastalık için şifa olduğu söylenen bitkilerden tercih...

Şanlıurfa'nın tarihi 'Attar Pazarı'na uğrayan vatandaşlar, her türlü hastalık için şifa olduğu söylenen bitkilerden tercih ediyor.

Soğuk kış günlerinde üşümemek ve hastalıklara yakalanmamak isteyenler, aktarların yolunu tutuyor. Şanlıurfa'da yıllardır aktarlık yapan İsa Demirkol, soğuktan korunmak için zencefil ve havlıcan bitkilerini önererek, "Havlıcan ve zencefil kışın en çok tavsiye ettiğimiz bitkilerdir. Soğuktan korunmak veya soğuk algınlığını atlatmak için en etkili bitkiler bunlardır. İki bitki de soğuk algınlığına, öksürüğe, nefes darlığına, göğsün yumuşatılmasına, boğaz iltihabına ve ses tellerine iyi geliyor. Bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı zencefil veya havlıcan koyup, 10 dakika demlenmesini bekledikten sonra içerek anında etkisini hissedebilir, düzenli kullanımda da 7 gün içerisinde şifa bulabiliriz" dedi.

Reklam
Reklam

Zencefil ve havlıcanın yanı sıra; ısırgan, papatya, çaksır ve yeşil çay gibi şifa veren bitkileri de öneren aktar Demirkol, ilk önce hastanelere sonra aktarlara gidilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz