Hastane önünde eylem

Van Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Devlet Hastanesi önünde eylem yaparak, doğum izninin uzatılmasını istedi. Van Devlet Hastanesi Başhekimlik binası A blok önünde toplanan 50'ye yakın Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi üyeleri, burada basın açıklaması yaptı.

Afiş ve pankartların da açıldığı eylemde, üyeler adına basın açıklamasını okuyan Dr. Ayfer Bostan, kamu emekçileri olarak amaçlarının insanca yaşamak olduğunu vurguladı. Doğum izinlerinin ILO standartları gözönüne alınarak 6 hafta doğum öncesi, 12 hafta ise doğum sonrası olmak üzere 18 haftaya çıkarılmasını talep ettiklerini belirten Dr. Bostan, "Şu anda doğum izinleri 3 hafta doğum öncesi, 6 hafta doğum sonrası olmak üzere 9 haftadır. Çocuklarımız henüz 40 günlükken, yani annenin bakımına en çok ihtiyaç duydukları günlerde annelerinden ayrılmak zorunda kalmaktadırlar. Bu durum hem annenin, hem de bebeğin sağlığını tehdit etmektedir. KESK olarak doğum izinlerinin ILO standartları ve uluslararası sendikal hareketin kazanımları gönönüne alınarak 18 haftaya çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Eyleme polis müdahale etmezken, sağlıkçılar doğum izninin uzatılmasını, kreş, çocuk ve aile yardımı ile annelik haklarının genişletilmesini istediler.

Anahtar Kelimeler: