Hastane ve eczaneler dolup taşıyor

VAN (İHA) - Van Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fuat Sayır, Yeşil Kart sahiplerinin ayakta yapılan tedavilerinde ilaçların ücretsiz verilmesiyle birlikte hasta sayılarında yüzde 40 arttığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren Yeşil Kart sahiplerinin ayakta yapılan tedavilerinde ücretsiz ilaç verme çalışması Van'da da büyük ilgi görüyor. Yeşil Kart sahiplerinin ücretsiz ilaç almaya başlamasıyla birlikte Van Devlet Hastanesi'nde büyük bir yoğunluk yaşanırken, altyapıdan kaynaklanan sorunlarda ortaya çıkmaya başladı. Muayene olabilmek için gece saatlerinde itibaren sıraya girdiklerini belirten hastalar, buna rağmen aşırı yoğunluktan dolayı muayene olamadıklarını kaydettiler.

Reklam
Reklam

Hastanelerde yaşanan hasta yoğunluğuna da çözüm bulunmasını isteyen hastalar, uygulamanın çok güzel olmasına rağmen hastanenin yetersiz olması ve yaşanan yoğunluktan dolayı tam olarak faydalanamadıklarını kaydettiler.

Uygulamanın ardından Acil Servis ile birlikte günde 2 bin 500 kişinin başvuruda bulunduğunu belirten Van Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fuat Sayır, hasta sayısının yüzde 40 arttığını, buna rağmen en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti. Hastanenin fiziki yapısından kaynaklanan eksiklikten dolayı hizmetlerin durma noktasına geldiğini ifade eden Başhekim Dr. Sayır, vatandaşlardan Yeşil Kart'ları gereksiz kullanmamalarını istedi. Başhekim Dr. Sayır, " Yeşil Kart sahiplerine ücretsiz ilaç verilmesi ciddi anlamda bir yoğunluk getirdi. Yeşil Kart sahibi vatandaşlardan isteğimiz, gerekmedikçe ilaç için poliklinikleri meşgul etmesinler. Bu yönde bir titizlik içinde olmalarını istiyoruz" dedi.

Bu arada, eczanelerde de büyük bir yoğunluk yaşanırken, Polat Eczanesi sahibi Lütfü Polat, uygulamanın altyapı hazırlığı tamamlanmadan başlandığını söyledi. Emekli Sandığı'nın programının ağır çalıştığını, bundan dolayı Yeşil Kart sahiplerinin bilgi girişinde sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Polat, "Uygulamadan sonra ücretsiz ilaç almak için günde 50 ile 100 kişi bize müracaat ediyor. Diğer eczanelerde de durum aynıdır" dedi.

Reklam
Reklam