Hastane Yataklarının Etkin Kullanımında Yeni Uygulama

Ameliyat öncesi ortalama 10-15 günü bulan yatış süreleri tarih oluyor. Anadolu Güney Genel Sekreterliği-Kartal Koşuyolu...

Ameliyat öncesi ortalama 10-15 günü bulan yatış süreleri tarih oluyor. Anadolu Güney Genel Sekreterliği-Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi önemli bir projeyi hayata geçirdi. Ameliyat Öncesi Hazırlık Ünitesi'nde, ameliyat öncesinde gerekli tüm hazırlıklar hastanede yatmayı gerektirmeden bir günde tamamlanıyor.

Ünite, hastane yataklarının daha verimli kullanılmasını sağlayarak, hastaların aylarca ameliyat olmayı beklemesinin önündeki en büyük engeli ortadan kaldırıyor.

Başhekim Doç. Dr. Selçuk Pala, hasta ve hekimlerle görüşerek bu üniteyi hizmete sokmaya karar verdiklerini belirtiyor.

Reklam
Reklam

Ünite; kalp ameliyatı olacak hastalardan istenilecek konsültasyon branşlarının yan yana kurulduğu birden çok poliklinikten oluşuyor. Kalp cerrahisi doktoru, hastayı yatırmadan ve hiçbir şekilde uzak bir polikliniğe yönlendirmeden hemen bitişiğindeki anestezi, kardiyoloji, dahiliye , göğüs hastalıkları nefroloji ve nöroloji konsültasyonlarını hiçbir randevuya gerek görmeden aynı gün içinde yaptırabilmekte hatta ameliyat öncesi mutlaka gerekli olan kan gazları, Solunum Fonksiyon testleri de 1-2 saat içinde yapılıyor.

Doç. Dr. Selçuk Pala, cerrah tarafından aynı gün içinde bütün işlemleri tamamlanan hastanın yine aynı gün konseye çıkarıldığını ve ameliyat kararının kardiyoloji ve kadriyo vasküler cerrahi hekimleri tarafından tekrar tartışılarak ve kararın bir daha gözden geçirildiğini ifade etti. Bu ünite sayesinde hastaların ameliyat öncesi yatış süreleri 1-2 güne kadar kısaltılırken hastaların ameliyat olmak için hastanede günlerce beklemek zorunda kalmalarının da önüne geçilmiş olunuyor.

Reklam
Reklam

Ameliyatın tarihinden hemen önce hastaneye yatırılan hastaların bu uygulamadan son derece memnun kaldıklarını ifade eden Doç. Dr Selçuk Pala "Amacımız en kaliteli sağlık hizmetini en hızlı bir şekilde hastalarımıza sunmaktır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz