"Hastanede ihmal nedeniyle ölüm" iddiası

Kaza geçiren bir yaralının ultrason görevlisini beklerken iç kanama nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde trafik kazasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 25 yaşındaki bir gencin, hastanede yaklaşık 2.5 saat radyoloji uzmanını beklediği ve bu beklemeden dolayı iç kanama geçirerek hayatını kaybettiği iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Manavgat'ta trafik kazası geçirerek yaralanan 25 yaşındaki Recep Ak, Manavgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede ilk tedavisi yapılan Ak, ultrason bölümüne gönderildi. Ailesinin iddiasına göre yaralı genç, bu sırada sedye üzerinde yaklaşık 2.5 saat ultrason görevlisini bekledi. Bu bekleyiş sırasında iç kanama geçirdiği öne sürülen yaralı genç, hayatını kaybetti. Recep Ak'ın ölüm haberini alan yakınları ise büyük bir şok yaşadı.

Reklam
Reklam

"HASTANENİN İHMALİ SONUCU YEĞENİMİ KAYBETTİM"
Manavgat Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Recep Ak'ın halasının oğlu İbrahim Soğuksu, olayda ihmal olduğunu iddia etti. Soğuksu, yaklaşık 2.5 saat ultrason görevlisinin gelmemesi nedeniyle Ak'ın hayatını kaybettiğini öne sürdü. Soğuksu, "Bugün yakınımı kaybettim. Ama en azından bundan sonra insanlar, bu tür ihmaller nedeniyle hayatını kaybetmesin. Vergimizi veren bireyler olarak sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkımızın olduğunu düşünüyorum" dedi.

Recep Ak'ın ölümüyle ilgili yakınları, hastane hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda, Sağlık Bakanlığı'na da şikayette bulundu. Hastane yetkilileri, konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

İHA