ADANA (İHA) - Adana Numune Hastanesi yoğun bakım servisinde, hastalar, müzik eşliğinde tedavi ediliyor. Hastanede, psikiyatrların önerdiği slow müzik parçalarının yanısıra, kuş ve su sesi gibi doğayı çağrıştıran yayınlar da yapılıyor. Uzmanlar, hastanın şuuru kapalı olsa bile müzik sesini hissedebildiğini, dolayısıyla tedaviye olumlu tepki verdiğini söylüyor.
Numune Hastanesi'nin acil gözlem ve yoğum bakım ünitelerinde hastalara moral vererek psikolojik destek sağlamak amacıyla bilgisayar yardımıyla kapalı devre müzik yayını yapılıyor. Hastalara, su ve kuş sesi gibi doğayı çağrıştıran yayınların yanısıra dünyada denenmiş slow müzik parçaları da yayınlanıyor.
Adana Numune Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Dr. Hakkı Geçioğlu, bu uygulamanın dünyada örneklerinin bulunduğunu, Selçuklu ve Osmanlı döneminde bile uygulandığını hatırlattı. Dr. Geçioğlu, "Hastanın şuuru kapalı olsun veya olmasın bilinç altında müziğin hissedilebildiği ve tedaviye olumlu katkıda bulunduğu bilinmektedir. Selçuklu ve Osmanlılar'da da müzikle tedavi yapılmıştır. Biz de psikiyatrların önerdiği ve dünyada denenmiş müzikleri hastalarımıza dinletiyoruz. Bu müzikler özel yapılmış ve dünyanın birçok ülkesinde hastalar üzerinde denenmiştir" diye konuştu.
Hastalardan Nejdet Yanık (32) da, "Bu müziği dinledikçe rahatlıyorum" diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Hastanenin kapalı devre müzik yayınında Stress Release, By Levantis Calming, Cool Reflectians ve Mother Baby gibi slow müzikler bulunuyor.