Hastanede rehin kaldı

ADAPAZARI (İHA) - Adapazarı Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde doğum yapan 15 yaşındaki anne, nüfus ve evlilik cüzdanı olmadığı için bebeğiyle birlikte hastanede rehin tutuluyor. Dini nikahlı çift hakkında soruşturma başlatılırken, 16 yaşındaki baba ise aranıyor.

Edinilen bilgiye göre, Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne bağlı Vakıf Köyü'nde oturan 15 yaşındaki Cemile Demirkıran ile 16 yaşındaki Cüneyt Tokmak, aileleri tarafından 1 yıl önce evlendirildi. Dini nikahla evlendirilen gençlere, her ikisinin de nüfus cüzdanının bulunmaması nedeniyle resmi nikah kıydırılamadı. Dün Adapazarı Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde kız bebek dünyaya getiren genç anne, işlemlerinin yapılması için görevlilere nüfus cüzdanı ile evlilik cüzdanını veremeyince, yetkililer durumu polise bildirdi.

Reklam
Reklam

Çocuk yaşta suç olmasına rağmen hakim kararı olmadan evlendirilen ve kanuna göre gayri meşru çocuk dünyaya getirmekle suçlanan genç anne Cemile Tokmak, "Parasızlık yüzünden nüfus cüzdanı çıkartamadık. Böyle olunca da evlenemedik" dedi.
Çiftin yakını Hanife Tokmak ise, gençlerin dini nikahlarının bulunduğunu belirterek, "Yetkililer yardım etsin. Bu gençler parasızlık yüzünden evlenemedi" şeklinde konuştu.

Baba Cüneyt Tokmak, eşi ile bebeğinin hastane tarafından rehin tutulması üzerine kayıplara karıştı. Güvenlik güçleri, Cüneyt Tokmak'ı küçük yaştaki kızın ırzına geçmek ve gayri meşru çocuk dünyaya getirmek suçundan arıyor.