Hastanede şiddete “Aylıktan kesme” cezası

Recep Akdağ’ın Dr. Ömer Eyicil’in başhemşire Özlem Hoşnam’a şiddet uyguladığı iddiasıyla ilgili Sevahir Bayındır’ın soru önergesine verdiği yanıt.

ANKARA (ANKA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı Dr. Ömer Eyicil’in başhemşire Özlem Hoşnam’a şiddet uyguladığı iddiasıyla ilgili BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır’ın soru önergesine verdiği yanıt, Eyicil’in sadece aylıktan kesme cezası aldığını ortaya koydu. Akdağ olayla ilgili müfettiş görevlendirdiğini ve yapılan soruşturma sonucunda, Başhekim yardımcısı Dr. Eyicil hakkında aylıktan kesme, şiddete maruz kaldığı iddia edilen başhemşire Hoşnam hakkında da ‘kınama’ cezası verilmesinin uygun görüldüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır’ın, Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki şiddet olayına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bayındır söz konusu hastanede, Başhekim Yardımcısı Dr. Ömer Eyicil’in başhemşire olarak çalışan Özlem Hoşham’a hakaret ettiği, boğazını sıktığı ve yere fırlattığı iddialarını gündeme getirdi. Hoşnam’ın olayın ardından 10 günlük iş göremez raporu aldığını belirten Bayındır, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a başhekim Dr. Eyicil’i görevden alıp almadığını sordu.

-ŞİDDET UYGULAYANA AYLIKTAN KESME GÖRENE KINAMA CEZASI VERİLDİ-

Bakan Akdağ ise verdiği yanıtta basına da yansıyan Olayla ilgili gerekli incelemeyi yapmak üzere Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildiğini bildirdi. Akdağ yapılan soruşturma sonucunda, Başhekim Yardımcısı Dr. Eyicil’e olayla ilgili ‘aylıktan kesme’ cezası, şiddet gördüğü belirtilen başhemşire Hoşnam’a da ‘kınama’ cezası verilmesinin uygun görüldüğünü belirterek “Soruşturma raporu muameleye konulmak üzere Bakanlığımızın ilgili birimlerine intikal ettirilmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

-“BAŞHEKİM YARDIMCISI KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ÖNLEME KOMİSYONU BAŞKANI DEĞİL”-

Bakan Akdağ olayda adı geçen başhekim yardımcısının toplam kalite uygulamalarının sorumlu başhekim yardımcısı olmakla birlikte toplam kalite uygulamalarının kadına yönelik şiddeti önleme komisyonu gibi bir alt komisyonu bulunmadığını söyledi. Akdağ “adıgeçen başhekim yardımcısı böyle bir komisyonun başkanı değildir” dedi.

-“61 BİN 173 SAĞLIK ÇALIŞANINI EĞİTTİK”-

Hükümetleri döneminde aile içinde ve dışında kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini ve bu konuda topyekün seferberlik başlattıklarını iade eden Akdağ şu bilgileri verdi:

“Kadına yönelik şiddetin ve toplumsal cinsiyet ayrımcılığının önlenmesi amacıyla Şubat 2009’dan itibaren Kasım 2010’a kadar 61 bin 173 sağlık çalışanına eğitim verilmiştir. Eğitim çalışmalarımız halen devam etmektedir. Verilen eğitimlerle sağlık çalışanlarının bilinç düzeyleri ve farkındalıkları artırılmıştır. Kadın çalışanlara yönelik münferit şiddet iddialarının veya olaylarının azalmasında bu eğitimlerin önemli yarar sağladığı ve yapılacak eğitimlerle daha da azalacağı ortadadır.”(ANKA)

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: